Romanii ii apreciaza pe Traian Basescu si pe Calin Popescu Tariceanu, insa nu prea au incredere in institutiile pe care acestia le conduc. Potrivit unui sondaj INSOMAR, mai mult de jumatate dintre concetatenii nostri sunt multumiti de activitatea pre
Romanii ii apreciaza pe Traian Basescu si pe Calin Popescu Tariceanu, insa nu prea au incredere in institutiile pe care acestia le conduc. Potrivit unui sondaj INSOMAR, mai mult de jumatate dintre concetatenii nostri sunt multumiti de activitatea presedintelui si de cea a premierului (53, respectiv 51 la suta), insa Presedintia si Guvernul sunt pe primele pozitii in topul optiunilor atunci cand vine vorba de incredere.
Biserica ramane in continuare institutia care se bucura de cea mai mare incredere din partea romanilor (85 la suta), urmata de Armata (70 la suta), mass-media (57 la suta) si Presedintie (54 la suta). Guvernul intruneste doar 34 la suta aprecieri pozitive si 64 la suta negative. Nici Justitia nu se bucura de foarte multa incredere din partea romanilor. Doar 31 la suta dintre cei intervievati au spus ca au incredere multa sau foarte multa in Justitie, in timp ce 47 la suta au spus ca au putina incredere, iar 19 la suta foarte putina sau deloc.
Sindicatele si Parlamentul se bucura de cea mai mica incredere cu 26 la suta si, respectiv, 25 la suta aprecieri pozitive.
Sondajul a fost realizat in perioada 17-22 iunie, pe un esantion reprezentativ pentru populatia Romaniei de 1.702 de persoane. Marja de eroare este de 2,4 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.