Respingerea de catre Curtea Constitutionala a pachetelor de Legi ale proprietatii si justitiei ar putea provoca o criza politica majora si ar permite presedintelui Traian Basescu inceperea demersurilor pentru alegerile anticipate, considera senatorul
Respingerea de catre Curtea Constitutionala a pachetelor de Legi ale proprietatii si justitiei ar putea provoca o criza politica majora si ar permite presedintelui Traian Basescu inceperea demersurilor pentru alegerile anticipate, considera senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter.
"Ar fi dramatic daca reforma in justitie ar fi stopata de aceasta Curte Constitutionala in care foarte multi judecatori au antecedente politice de o anumita factura", a declarat liderul Uniunii, citat de Mediafax.
Eckstein sustine ca exista "pericolul real" ca textele de lege fata de care au fost ridicate obiectiuni de neconstitutionalitate sa fie acceptate, ceea ce ar insemna "frustrarea pachetelor de esenta lor".
Potrivit senatorului UDMR, Comisia Juridica din Senat, al carei presedinte este, a adoptat un punct de vedere care arata ca toate toate prevederile din cele doua pachete sunt constitutionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.