Politia irakiana a arestat un medic membru al unei bande de rapitori din Bagdad. Doctorul se ocupa cu tratamentul prizonierilor si chiar cu distributia banilor intre celulele teroriste din Irak. in urma investigatiilor s-a descoperit ca medicul era
Politia irakiana a arestat un medic membru al unei bande de rapitori din Bagdad. Doctorul se ocupa cu tratamentul prizonierilor si chiar cu distributia banilor intre celulele teroriste din Irak. in urma investigatiilor s-a descoperit ca medicul era un persoanaj important in industria rapirilor din Irak. "Safa Ali Chiad Machoul, alias doctorul Moshen sau Abu Saif, a fost capturat de fortele irakiene de securitate la 21 iunie, la Bagdad. Ca medic, el ingrijea ostaticii cand erau rapiti de teroristi sau de bande criminale si, pentru ca vorbea fluent limba engleza, avea misiunea de a-i interoga", precizeaza armata americana. Dupa arestare s-a descoperit ca medicul colobora cu Abu Akil, si el arestat, unul din liderii al-Qaida din Irak. "Doctorul Moshen avea, de asemenea, ca misiune sa primeasca si sa distribuie catre celulele teroriste banii obtinuti din rascumparari, iar ca medic era primul care acorda ingrijiri medicale numerosilor teroristi al-Qaida raniti de fortele de securitate", sustin reprezentantii armatei SUA.



Primul ambasador rapit

Noul ambasador al Egiptului in Irak, Ihab al-Sherif, a fost rapit la Bagdad, a anuntat, duminica, un angajat al ambasadei egiptene, citat de AFP. "Am ajuns in aceasta dimineata la birou si am fost socat sa aflu ca ambasadorul nostru a fost rapit", a afirmat angajatul, care a solicitat pastrarea anonimatului. Ihab al-Sherif fusese numit ambasador in Irak la 1 iunie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.