"Britanicii nu vor putea sa mearga prea departe in privinta Politicii Agricole Comune. Marea Britanie nu are de ales: trebuie sa avem o perspectiva bugetara clara inainte de sfarsitul anului. Tony Blair si echipa sa vor trebui sa munceasca din greu p
"Britanicii nu vor putea sa mearga prea departe in privinta Politicii Agricole Comune. Marea Britanie nu are de ales: trebuie sa avem o perspectiva bugetara clara inainte de sfarsitul anului. Tony Blair si echipa sa vor trebui sa munceasca din greu pentru gasirea unei solutii. In materie de Politica Agricola Comuna, presedintia luxemburgheza atinsese acordul in 2002: cheltuielile agricole isi diminuasera ponderea bugetara de la 17 procente pentru cei 15, la 5 procente pentru cei 25. Existase deja in planul luxemburghez un efort real de reducere a cheltuielilor agricole. Si nu cred ca britanicii vor ajunge prea departe in aceasta directie, deoarece Franta nu este singura tara care ramane atasata de PAC. Mai multe tari tin la aceasta parte elementara a pactului fundamental al UE''.
Amintind ca nu exista un duel fatis intre Chirac si Tony Blair, ci numai doua concepte care se confrunta, primul-ministru luxemburghez a subliniat ca ''Jacques Chirac si-a ocupat locul intr-o lunga traditie politica franceza, tot timpul deschisa catre Europa''. (France Info)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.