Justitia va stabili cine si cand va plati pagubele cauzate de greva de 23 de zile a mecanicilor de locomotiva si a angajatilor din depourile CFR, dupa ce administratia a cerut daune in instanta, a afirmat Voicu Sala, liderul mecanicilor de locomotiva
Justitia va stabili cine si cand va plati pagubele cauzate de greva de 23 de zile a mecanicilor de locomotiva si a angajatilor din depourile CFR, dupa ce administratia a cerut daune in instanta, a afirmat Voicu Sala, liderul mecanicilor de locomotiva.
"Stabilirea daunelor si disputa pe pagube se fac in instanta. Nu pot sa spun acum ca sindicatele nu vor plati nici un ban, las justitia sa hotarasca", a precizat Sala. "Criza de la caile ferate nu este stinsa", a adaugat liderul mecanicilor de locomotiva, care a precizat ca sindicalistii pot relua conflictul oricand, in conditiile in care nu au contract colectiv de munca (expirat din 17 martie). De altfel, sindicatele au actionat in judecata administratiile pentru neincheierea acestui contract, cerand, totodata, daune pentru pierderile suferite de salariati din cauza expirarii contractului. Sala a adaugat ca federatiile transportatorilor nu vor semna contractul colectiv de munca, fara majorare salariala, doar cu promisiunile pentru tichete de masa si protectie sociala. Sindicalistii explica faptul ca acest conflict nu s-a incheiat in favoarea lor, afirmand ca ministrul Transporturilor nu are sustinere in Guvern, altfel ar fi putut obtine majorarea salariala ceruta de feroviari. Clasa I de salarizare pentru angajatii de la caile ferate incepe de la 280 de lei (2.800.000 de lei vechi, salariu de baza brut), suma aflata sub salariul minim pe economie. Peste 50.000 de salariati de la caile ferate au un salariu de baza brut cuprins intre 280 si 558,9 lei (2.800.000 - 5.589.000 de lei vechi), iar acest lucru nu va mai fi acceptat in continuare de sindicalisti, a spus Sala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.