Presedintele american, George Bush, le-a cerut compatriotilor sai ca in cadrul ceremoniilor organizate anul acesta, cu ocazia celebrarii celei de-a 229-a Zile a Independentei, sa multumeasca americanilor inrolati in fortele armate, in special celor d

Presedintele american, George Bush, le-a cerut compatriotilor sai ca in cadrul ceremoniilor organizate anul acesta, cu ocazia celebrarii celei de-a 229-a Zile a Independentei, sa multumeasca americanilor inrolati in fortele armate, in special celor desfasurati in Irak si Afganistan. Seful statului a declarat ca ar fi bine ca americanii sa foloseasca vacanta de Ziua Independentei pentru a medita la idealurile libertatii, care stau la baza crearii natiunii americane.
Totodata, el i-a indemnat pe conationali sa onoreze amintirea sutelor de militari care si-au pierdut viata in Irak si Afganistan.
"De Ziua Independentei trebuie sa fim mai constienti ca oricand de faptul ca prevederile Declaratiei au fost garantate prin sacrificiile fiecarei generatii in parte", a mai declarat Bush, in discursul saptamanal radiodifuzat, subliniind ca, acum, o noua generatie de americani apara Statele Unite si democratia.
"In Irak, Afganistan si alte locuri din lume, militarii nostri se confrunta cu teroristii pentru ca noi, cei de acasa, sa nu fim nevoiti sa le facem fata aici. Iar prin eliberarea a milioane de oameni de sub tiranie, fortele noastre armate aplica unul dintre principiile de baza ale Declaratiei, potrivit caruia noi toti am fost creati egali si liberi", a subliniat liderul SUA.
In prezent, 140.000 de militari americani sunt desfasurati in Irak, iar 18.000 in Afganistan.

Ambasada SUA - inchisa azi

Biroul de Presa al Ambasadei SUA la Bucuresti anunta publicul ca azi, 4 iulie, ambasada americana va fi inchisa, cu ocazia celebrarii Zilei Independentei. Responsabili din cadrul reprezentantei diplomatice informeaza publicul ca aceasta va fi redeschisa pentru toate operatiunile pe data de 5 iulie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.