Reprezentantii Blocului National Sindical se vor autosuspenda pe termen nedeterminat din structurile tripartite, cu exceptia Consiliului Economic si Social. Decizia a fost luata de Consiliul National al BNS, in semn de protest fata de rolul pur decor

Reprezentantii Blocului National Sindical se vor autosuspenda pe termen nedeterminat din structurile tripartite, cu exceptia Consiliului Economic si Social. Decizia a fost luata de Consiliul National al BNS, in semn de protest fata de rolul pur decorativ pe care partenerii sociali au ajuns sa il aiba in aceste asa-zise structuri de dialog social. "BNS refuza sa mai accepte circul consultarilor cu Guvernul prin mass-media si sa mai gireze moral, prin prezenta reprezentantilor sai, un sistem de dialog social egal cu zero, vraiste de la un capat la altul al tarii.
Atata dispret din partea Guvernului, in egala masura fata de sindicate si patronate, n-am mai vazut in ultimii 16 ani. Este inacceptabil si probabil va fi de necrezut pentru oficialii europeni - sa aflam din presa despre masuri cu grav impact social pe care Guvernul Romaniei le ia peste noapte, fara nici o bruma de respect pentru partenerii sociali", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele BNS, Dumitru Costin.

"Promisiunile Aliantei D.A. - minciuni sfruntate"

"In clipa de fata, din ce putem afla din mass-media, constatam ca Romania a capitulat in fata Fondului Monetar International si ca promisiunile Aliantei D.A. din campania electorala au fost minciuni sfruntate. Se spunea atunci de negocieri "cu demnitate" si "corecte" cu Fondul, vedem acum doar capitulare deplina si dispret fata de populatie si partenerii sociali. Probabil ca in termen de cateva luni, vom asista la o crestere semnificativa a gradului de saracie din Romania si la actiuni de protest din partea structurilor sindicale. Din punctul nostru de vedere, Europa nu va integra o tara saracita, in care cetatenii abia asteapta sa faca parte din UE ca sa poata fugi in tari unde pot avea un trai decent. BNS nu poate fi partas in continuare la asa ceva. Ne retragem reprezentantii din structurile tripartite si facem apel la celelalte confederatii sindicale si la structurile patronale sa faca demersuri asemanatoare, inclusiv demersuri pentru actiuni de protest la nivel national", mai afirma Costin in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.