In cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu Tony Blair la Dublin, Jose Manuel Barroso declara: ''Trebuie sa fim gata sa sustinem eforturile presedintiei britanice. Nu zic ca va fi un lucru usor, dar este posibil''. ''Nu cred ca a fost ce
In cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu Tony Blair la Dublin, Jose Manuel Barroso declara: ''Trebuie sa fim gata sa sustinem eforturile presedintiei britanice. Nu zic ca va fi un lucru usor, dar este posibil''. ''Nu cred ca a fost cea mai buna idee aceea de a lega reforma Politicii Agricole Comune de rabatul britanic, si i-am spus in mod clar lui Tony Blair acest lucru. Presedintele Comisiei Europene i-a atras atentia lui Tony Blair ca rabatul a fost stabilit in 1984, adica cu 20 de ani inaintea intrarii celor 10 noi membri in UE". ''Acum aceste tari vor plati pentru rabatul britanic, ceea ce nu este un lucru drept''.
Dupa Barroso, nu ar fi cinstita o redeschidere a acordului asupra Politicii Agricole Comune, acord negociat in 2002. ''PAC-ul si rabatul britanic nu trebuie sa fie preconditii ale unui acord asupra bugetului, a insistat acesta.''Sunt convins ca Tony Blair, care este un lider experimentat si un european convins, va face tot ceea ce este mai potrivit si sunt gata sa il sustin'' (Le Monde)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.