Fernando Alonso a castigat pentru Renault ultima batalie din Campionatul Mondial de Formula 1, disputata la Magny-Cours, in Franta. Pe un circuit "invadat" de albastru-galben, culorile team-ului francez, ibericul a plecat din pole si a reusit sa se m
Fernando Alonso a castigat pentru Renault ultima batalie din Campionatul Mondial de Formula 1, disputata la Magny-Cours, in Franta. Pe un circuit "invadat" de albastru-galben, culorile team-ului francez, ibericul a plecat din pole si a reusit sa se mentina autoritar pana la capatul cursei, trecandu-si astfel in cont cea de-a cincea victorie din acest sezon. Pentru Renault a fost prima izbanda pe teren propriu in ultimii 22 de ani.
Performanta lui Fernando a fost considerabil usurata si de faptul ca vineri, in sesiunea de antrenamente, Kimi Raikkonen a fost nevoit sa schimbe motorul din cauza unei defectiuni. Ghinionul l-a costat pe finlandez coborarea cu zece pozitii pe grila de start. Cu toate acestea, gratie strategiei cu doua opriri la boxe, precum si abilitatii de care a dat dovada in cursa, Kimi a reusit sa reduca din handicap si sa se instaleze subtil pe locul doi, in urma lui Alonso. Cu toate acestea, Raikkonen nu i-a dat emotii prea mari spaniolului. Alonso a fost tot timpul la mare distanta de restul plutonului. Desi a luat startul de pe pozitia a treia, Michael Schumacher a terminat tot pe 3, dar la aproape un tur in spatele lui Alonso. In rest, o cursa interesanta, presarata cu cinci abandonuri si mai multe iesiri in decor.
"Si de aceasta data masina mea a fost foarte buna din prima secunda a cursei. Cand l-am vazut pe Jarno ca slabeste ritmul inca din primul tur nu mi-a mai ramas decat sa ma distantez. Alaturi de Michelin am mai obtinut inca o victorie pretioasa", a declarat Alonso dupa intrecere. Kimi Raikkonen s-a declarat dezamagit de defectiunea care l-a privat poate de locul intai. "Locul doi este insa bun desi ultima parte a cursei a fost foarte dificila din cauza pilotilor intarziati. La urma urmei nu am scapat din mana decat doua puncte. S-a vazut inca o data ca masina noastra este foarte buna", a marturisit Kimi.
Dupa 11 etape, cu o saptamana inaintea Marelui Premiu de la Silverstone, Marea Britanie, Fernando Alonso isi consolideaza pozitia de lider prin cele 69 de puncte acumulate pana in prezent. Pe locul doi in clasamentul general al pilotilor se situeaza Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes), cu 45 de puncte, iar pe trei, campionul in exercitiu, Michael Schumacher (Ferrari), care a strans 40 de puncte. La constructori, in fruntea clasamentului ramane Renault - 89 de puncte, McLaren-Mercedes - 71 de puncte si foarte aproape de anglo-germani, Ferrari, cu 69 de puncte. Ramane de vazut daca ordinea celor doua clasamente va avea parte de modificari in acest weekend, pe circuitul de la Silverstone.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.