Varsta: 56 de ani Doctor in Economie Prim-ministrul Romaniei in perioada decembrie 1999-decembrie 2000 Leul greu a devenit o realitate. Banca Nationala a Romaniei, condusa de guvernatorul Mugur Isarescu, a realizat primul proiect de denominare
Varsta: 56 de ani Doctor in Economie Prim-ministrul Romaniei in perioada decembrie 1999-decembrie 2000 Leul greu a devenit o realitate. Banca Nationala a Romaniei, condusa de guvernatorul Mugur Isarescu, a realizat primul proiect de denominare in 1996, insa banii nu au ajuns atunci pe piata din cauza inflatiei foarte mari. Abia din 2001, dupa ce inflatia a inceput sa scada, Isarescu a refacut proiectul denominarii. Initial, demararea procesului era planuita pentru 2004, insa alegerile au facut ca denominarea sa fie amanata cu un an. Intrarea lui in arena a fost pregatita cu minutiozitate; leul greu vine sa ne usureze calculele si platile si sa ne pregateasca de trecerea la euro.
""Leul nou este un cod extrem de solid in drumul care euro. In aceste conditii, nu-i doresc viata lunga, ci o viata sanatoasa"", a spus guvernatorul BNR, cu ocazia lansarii leului nou. Pentru ca nimeni sa nu piarda, vechile bancnote si monede vor putea fi preschimbate pe termen nelimitat. Pentru ca ne-a adus leul greu si pentru ca a facut posibila denominarea, Jurnalul National il declara pe Mugur Isarescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.