Sase membri ai unei retele mafiote din Neamt au fost trimisi in judecata pentru ca au inselat mai multe firme folosind cec-uri fara acoperire. Seful bandei este acuzat insa si de implicare in afaceri ilegale cu rambursari de TVA in valoare de sute de
Sase membri ai unei retele mafiote din Neamt au fost trimisi in judecata pentru ca au inselat mai multe firme folosind cec-uri fara acoperire. Seful bandei este acuzat insa si de implicare in afaceri ilegale cu rambursari de TVA in valoare de sute de miliarde de lei. Desi s-a facut nevazut imediat ce a incasat banii, politistii l-au dat in urmarire generala, doar capturarea sa putand sa descurce itele incalcite ale afacerii.
Anchetatorii spun ca totul a inceput in iulie 2004, cand Vasile Liviu Rusu, 39 de ani, administrator al societatii Mariforest SRL Piatra Neamt, impreuna cu Vasile Oancea, 25 de ani, ar fi pus la cale un plan din care sa scoata profit cat ai bate din palme. Vasile Lungu, 24 de ani, a fost racolat de cei doi si i s-a promis o recompensa importanta, daca va fi de acord sa infiinteze pe numele sau firma Simcat Forest. Societatea respectiva a fost inregistrata la Oficiul Registrului Comertului, insa au fost folosite documente false privind adresele sediului si ale punctelor de lucru. Ulterior, ar fi fost obtinute de la banca cecuri cu care autorii ar fi cumparat marfa de la mai multe firme fara sa aiba bani in cont. Astfel, ei ar fi intrat in posesia mai multor marfuri in valoare de 2,7 miliarde de lei pe care nu le-ar mai fi achitat niciodata si pe care le-ar fi vandut prin intermediul altor trei complici. Cei sase au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului Neamt sub acuzatiile de inselaciune, declararea unui sediu de societate fictiv, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
Capul retelei, Vasile Rusu, este dat in urmarire generala, anchetatorii sustinand ca el ar fi implicat si in cazul rambursarilor ilegale de TVA obtinute de societatea Idac Export 2000 SRL, in cadrul unei afaceri cu rulmenti si placute de frana. Aceasta firma ar fi cumparat piesele de schimb cu circa doua miliarde de lei si le-ar fi vandut cu acelasi pret firmei lui Rusu, Mariforest SRL. In aceeasi zi, Rusu ar fi revandut firmei Idac piesele cu peste 600 de miliarde de lei, aceasta din urma obtinand rambursarea ilegala a TVA pe diferenta de pret.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.