Cel mai valoros sahist roman al momentului, MMI Liviu Dieter-Nisipeanu (ELO 2670), este la doar un pas de o mare performanta, fiind pe primul loc in clasamentul Euro 2005 cu doar o runda inaintea terminarii intrecerii continentale individuale din Pol
Cel mai valoros sahist roman al momentului, MMI Liviu Dieter-Nisipeanu (ELO 2670), este la doar un pas de o mare performanta, fiind pe primul loc in clasamentul Euro 2005 cu doar o runda inaintea terminarii intrecerii continentale individuale din Polonia, care a adunat la start peste 220 de sportivi, dintre care 170 de mari maestri. Conform site-ului oficial al competitiei, dupa 12 etape, reprezentantul nostru a acumulat noua puncte (n.n. - sase victorii si tot atatea remize), fiind la egalitate cu marele maestru sloven Alexander Beliavsky (ELO 2630), dar cu un coeficient de departajare net superior. Joi seara, MMI Nisipeanu a reusit sa castige cu piesele albe disputa cu unul dintre favoritii turneului, marele maestru ucrainean Pavel Eljanov, intr-o partida maraton, care s-a finalizat dupa 120 de mutari. Aseara, dupa inchiderea editiei, Nisipeanu a evoluat chiar impotriva lui Beliavsky, intr-un meci care putea decide soarta titlului continental. De mentionat ca, in cazul unei remize, medalia europeana de aur si potul de 25.000 de dolari vor fi distribuite dupa desfasurarea unor meciuri de sah rapid. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.