Femeile gravide trebuie sa-si controleze greutatea corporala. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca, in cazul cresterii excesive in greutate pe perioada sarcinii, ulterior, femeile pot suferi unele complicatii: dureri de spate, varice, hipert
Femeile gravide trebuie sa-si controleze greutatea corporala. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca, in cazul cresterii excesive in greutate pe perioada sarcinii, ulterior, femeile pot suferi unele complicatii: dureri de spate, varice, hipertensiune arteriala.
Daca, la inceputul sarcinii, femeile au o greutate normala, pana la nastere pot lua in greutate cel mult pana la 16 kilograme. In general, aceste gravide iau in greutate 2-3 kilograme in primele trei luni. In cazul in care, in prima luna de sarcina, femeile au o greutate mai mica decat cea normala, pana in luna a noua se pot ingrasa cu cel mult 18 kilograme.
Femeilor supraponderale li se recomanda ca pe perioada sarcinii sa nu se ingrase cu mai mult de 13 kilograme.
Dupa nastere, majoritatea mamicilor intra in panica si doresc sa scape cat mai repede de ''kilogramele in plus''.
Sub nici o forma nu este indicata cura de slabire prin infometare, ceaiuri sau medicamente. Gimnastica, plimbarile si alimentatia rationala ajuta la revenirea la greutatea initiala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.