Preotul ucigas, Petru Corogeanu si cele patru complice maicute, de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu raman in arest, dupa ce magistratii Curtii de Apel Iasi au respins recursul facut de aparatorul acestora fata de masura
Preotul ucigas, Petru Corogeanu si cele patru complice maicute, de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu raman in arest, dupa ce magistratii Curtii de Apel Iasi au respins recursul facut de aparatorul acestora fata de masura arestarii preventive, dispusa de Tribunalul Vaslui. Cei cinci au fost adusi, din arestul IPJ Vaslui, in jurul orelor 12.00. Cu catuse la maini si imbracati in haine negre, lungi, dar cu capetele neacoperite, asasinii sorei Irina s-au rugat in tacere, intr-o incapere a institutiei, timp de o ora pana au intrat in sala de judecata.
In fata instantei, atat criminalul ascuns sub haine monahale, cat si locotenentele sale foste maicute, Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, au declarat din nou ca sunt nevinovati. "Cunosc invinuirile care mi se aduc si-mi mentin declaratiile date pana acum. Eu si celelalte maicute am decis sa o legam pe Irina Cornici cand am vazut-o in chilia ei ca se manifesta violent si se loveste singura. Noi am vrut sa o protejam sa nu se raneasca in timpul crizelor ei. Noi am incercat sa o vindecam prin rugaciuni ce nu au reusit medicii sa vindece in spital", a declarat Nicoleta Sofia Arcalianu. La randul ei, Adina Ciopraga a precizat ca decizia de imobilizare a Irinei Cornici a apartinut fostelor maicutelor, iar Petru Corogeanu "a avut cunostinta de masurile luate". Elena Otel a sustinut si ea ca au procedat corect si ca "orice preot de la orice manastire ar fi facut la fel, avand in vedere comportamentul Irinei". Ea a mai afirmat ca Irina Cornici nu era bolnava si ca "se manifesta violent sub influenta duhurilor rele".
Nevinovat s-a declarat si Corogeanu, care a spus ca "toate slujbele de exorcizare au fost facute cu cunostinta fratelui maicutei Irina, care mai trecea si el pe la manastire din cand in cand".
Avocatul considera sentinta incorecta
Dupa audierea celor cinci, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins recursul facut de avocatul apararii la masura arestarii preventive, ca fiind "nefondat" si au decis ca masura de arestare preventiva pentru 29 de zile ramane valabila. De asemenea, judecatorii i-au obligat pe cei cinci la plata a 200.000 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata.
Aparatorul criminalilor de la Tanacu, Luana Pintilie, a apreciat ca incorecta sentinta, motivand ca nu exista probe la dosar pentru aceasta incadrare juridica. "Nu putem vorbi de omor deosebit de grav atata timp cat nici unul dintre inculpatii recuzanti nu au avut intentia de a face acest lucru. In nici una dintre actiunile lor inculpatii nu au crezut ca se va ajunge la un asemenea rezultat, respectiv la moartea victimei. Nici macar medicii nu stiu care a fost adevarata cauza a mortii victimei. Potrivit doctorilor, pentru a putea fi salvata, victima trebuia sa fie internata intr-un spital, sub atenta supraveghere a unei echipe complexe de medici internisti, psihiatri si specialisti in terapie intensiva", a declarat, citats de Rompres, Luana Pintilie. Aceasta a mai spus ca va solicita efectuarea altei expertize medicale unor medici specialisti de la Bucuresti sau dintr-un alt centru universitar din tara.
Cert este ca fostul preot si cele patru foste maicute au fost preluati de doua dube ale Politiei, fiind dusi in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.