In vreme ce Ministerul Roman al Finantelor se gandeste la o majorare de TVA cu 16 procente, de la 19 la 22 la suta, vecinii nostri, ungurii, si-au propus o reducere a Taxei pe Valoarea Adaugata de la 25 la 20 la suta. Anuntul facut de ministrul Finan
In vreme ce Ministerul Roman al Finantelor se gandeste la o majorare de TVA cu 16 procente, de la 19 la 22 la suta, vecinii nostri, ungurii, si-au propus o reducere a Taxei pe Valoarea Adaugata de la 25 la 20 la suta. Anuntul facut de ministrul Finantelor, Janos Veres, si preluat de Mediafax, este insotit de precizarea ca o astfel de masura ar putea duce la o scadere a preturilor cu aproximativ 1,7 procente in 2006, iar a inflatiei cu aproximativ 2,1 procente. Janos Veres are in plan si reducerea impozitului pe venit de la 38 la suta cat este in prezent, la 36 la suta. Analistii considera ca scaderea Taxei pe Valoarea Adaugata se va traduce printr-un efect dezinflationist puternic, si printr-o incurajare a bancii centrale de a continua politica de micsorare a dobanzii de referinta, situata in prezent la 7 la suta. Tinta oficiala a bancii centrale de la Budapesta in privinta inflatiei este de 3,5 la suta pentru sfarsitul anului viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.