Brazilia a pus la punct Argentina
Brazilia a castigat Cupa Confederatiilor, dupa ce a invins Argentina miercuri seara, in finala competitiei, cu scorul de 4-1 (2-0). Pentru Brazilia au marcat Adriano (11, 63), Kaka (16) si Ronaldinho (47), iar
Brazilia a pus la punct Argentina
Brazilia a castigat Cupa Confederatiilor, dupa ce a invins Argentina miercuri seara, in finala competitiei, cu scorul de 4-1 (2-0). Pentru Brazilia au marcat Adriano (11, 63), Kaka (16) si Ronaldinho (47), iar pentru argentinieni a inscris Aimar (65) * Dupa terminarea partidei, jucatorii brazilieni, impreuna cu membrii staff-ului tehnic, s-au adunat intr-un cerc si s-au rugat, procedand exact la fel ca in urma cu trei ani, atunci cand cucereau Cupa Mondiala * Cel mai bun jucator al finalei a fost declarat Ronaldinho, deoarece in opinia lui Andy Roxburgh, membru al Comisiei FIFA, "a fost orchestratorul unui spectacol de echipa magnific. El s-a evidentiat intr-o echipa de jucatori speciali. A distrat, a condus spectacolul, a facut diferenta. A fost o demonstratie minunata de fotbal creativ. Ronaldinho a fost omniprezent in atac si a avut foarte multe pase bune" * Prelata care acopera, in caz de ploaie, arena "Waldstadion" din Frankfurt a fost distrusa in urma unei furtuni puternice in timpul finalei. Un vant violent insotit de averse de ploaie a izbucnit cu putin timp inainte de inceperea finalei, astfel ca organizatorii au decis sa puna in functie acoperisul retractabil al stadionului. Din cauza ploii, la o jumatate de ora de la inceperea meciului, prelata s-a rupt in partea dreapta unde se executau loviturile de colt, la poarta Argentinei * Germania a incheiat pe locul trei Cupa Confederatiilor, dupa ce a invins miercuri cu scorul de 4-3, dupa prelungiri, Mexicul, in finala mica a competitiei, disputata la Leipzig. La finalul celor 90 de minute de joc scorul a fost egal, 3-3. Pentru Germania au inscris Podolski (37), Schweinsteiger (41), Huth (79) si Ballack (97). Mexicul a punctat prin Fonseca (40) si Borgetti (58, 85). Din minutul 54, Germania a evoluat in inferioritate numerica, Hanke fiind eliminat * Ballack a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei mici * Adriano a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului si golgeterul competitiei din Germania, atacantul lui Inter reusind cinci goluri, cu unul mai mult decat Ballack. Adriano i-a devansat pe Riquelme, clasat pe pozitia a doua, si pe Ballack, ocupant al locului trei * Mexicul a primit trofeul fair-play, fiind echipa care a primit cele mai multe puncte din partea Comisiei Tehnice a FIFA, ce acorda acest trofeu. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.