Fostul suveran al Romaniei Mihai I a trimis, ieri, o scrisoare deschisa Camerei Deputatilor si Senatului, in care multumeste parlamentarilor pentru votarea legii privind compensatiile materiale alocate familiei regale. Potrivit documentului citat, r
Fostul suveran al Romaniei Mihai I a trimis, ieri, o scrisoare deschisa Camerei Deputatilor si Senatului, in care multumeste parlamentarilor pentru votarea legii privind compensatiile materiale alocate familiei regale. Potrivit documentului citat, regele Mihai l considera ca cele 30 de milioane de euro primiti ca despagubire au, in primul rand, "o valoarea simbolica si reprezinta un act de reconciliere nationala", fiind, totodata, un "mesaj fara echivoc legat de viitorul prosper al Romaniei", si anume ca "nimeni, sub nici un motiv, nu poate fi deposedat de proprietate in mod samavolnic si fara compensatie justa". Fostul suveran recunoaste ca a primit o suma considerabila de bani, dar a spus ca acestia vor permite familiei regale sa activeze in continuare "pe plan intern si international in folosul natiunii romane". Pe de alta parte, regele Mihai I a tinut sa sublinieze in scrisoarea adresata Parlamentului Romaniei ca, "departe de a reprezenta o solutie ideala, legea mi-a cerut sacrificii personale pe care le-am acceptat, in interesul national". Insa, ciuda "profundelor legaturi personale si sentimentale" fata de Domeniul Regal Sinaia, a inteles sa renunte "la proprietatea asupra acestui tezaur istoric, cu buna stiinta, pentru mandria si confortul spiritual al tuturor romanilor". "Apreciez in mod special actul vostru de intelepciune politica", a incheiat regele Mihai I.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.