Maiestate, jos palaria! Cum faci, cum dregi, cazi numai pe moale. Dupa abdicarea din 1947, fortata sau nu tot abdicare ii zice, ai plecat in lagarul capitalist lasandu-ti supusii sa se bucure de binefacerile raiului comunist. si s-au bucurat atat de
Maiestate, jos palaria! Cum faci, cum dregi, cazi numai pe moale. Dupa abdicarea din 1947, fortata sau nu tot abdicare ii zice, ai plecat in lagarul capitalist lasandu-ti supusii sa se bucure de binefacerile raiului comunist. si s-au bucurat atat de tare incat dupa 45 de ani de comunism si 15 de oranduire democratica, multi dintre ei isi cauta si azi dreptatea prin tribunale incercand sa-si mai recupereze din vechea agoniseala. Dar Maiestatea ta nu ai astfel de probleme "lumesti". Cu o generozitate princiara ai acceptat sa primesti, de la noi toti, 30 milioane euro in locul unor domenii care nu-ti vor fi retrocedate dar de care te vei bucura de cate ori vor dori muschi-ti regali. Buna afacere. Atat timp cat nici macar nu te-a obligat cineva sa dovedesti ca ai avut ceea ce pretinzi sau sa faci vreo evaluare. Din punctul asta de vedere, esti unic. Restul fraierilor, gen Malaxa, Auschit, Mociornita, Bibescu, Bratianu sau chiar Ionescu, Georgescu, Popescu sau Pingelescu, cei care mai traiesc, sau urmasii lor, pot sa bata fericiti din buze, pentru ca vor primi doar ipotetice actiuni la "Fondul Proprietatea". Casele lor, proprietatile lor raman pierdute pentru vecie. Ei nu au semnat nici o intelegere, ei nu au plecat din tara, multi au facut si puscarie, asa ca sa nu mai ridice pretentii.
Maiestate, esti tare! Te-ai scos si de data asta. Casa ti-ai luat, bani ti-ai luat, ti-ai facut si ginerele din actor colonel activ, in timp ce alti titani ai scenei romanesti se zbat in saracie. Maiestate, incepi din ce in ce mai mult sa semeni a presedinte dambovitean. Chiar, nu vrei sa candidezi?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.