Guvernul vrea sa schimbe conditiile de debransare de la sistemul central de incalzire. Astfel, cei care locuiesc la bloc se vor putea debransa numai cu aprobarea asociatiei de proprietari si, obligatoriu, cu acordul persoanelor direct afectate din ve
Guvernul vrea sa schimbe conditiile de debransare de la sistemul central de incalzire. Astfel, cei care locuiesc la bloc se vor putea debransa numai cu aprobarea asociatiei de proprietari si, obligatoriu, cu acordul persoanelor direct afectate din vecinatate, atat pe orizontala, cat si pe verticala. Prevederea este cuprinsa in proiectul legii energiei termice, aprobat in sedinta de miercuri a Guvernului.
Daca vecinul considera ca peretele, plafonul sau podeaua din apartamentul sau va fi mai rece pentru ca renuntati la caldura, nu va va da semnatura, asa ca nu va puteti debransa legal.
Daca vreti sa montati o centrala termica de apartament, e si mai complicat. Veti avea nevoie de un aviz de mediu de la primarie si va trebui sa semnati un contract de service permanent, pe toata durata functionarii instalatiei, cu o firma autorizata. Actul normativ precizeaza ca proprietarii locuintelor care la data intrarii in vigoare a acestui proiect de lege au alte sisteme de incalzire sau preparare a apei calde isi pot mentine sistemele legal montate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.