"Salariatii sunt buni doar pentru plata impozitelor care sa le mareasca veniturile marilor afaceristi din fruntea tarii. De la Tariceanu si Ionut Popescu pana la ceilalti"

Sindicalistii din invatamant nu sunt de acord cu blocarea crest

"Salariatii sunt buni doar pentru plata impozitelor care sa le mareasca veniturile marilor afaceristi din fruntea tarii. De la Tariceanu si Ionut Popescu pana la ceilalti"

Sindicalistii din invatamant nu sunt de acord cu blocarea cresterilor salariale pentru angajatii bugetari. Atat sindicalistii din universitar, cat si cei din preuniversitar au amenintat cu blocarea anului scolar 2005-2006. Mai mult, liderul Federatiei "Alma Mater" a anuntat, ieri, ca cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este pusa sub semnul intrebarii.
Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, s-a aratat indignat de hotararea Guvernului de inghetare a salariilor bugetarilor, prin neacordarea indexarii salariale prevazuta pentru luna octombrie 2005. Liderul sindical considera ca actualul Guvern "incalca angajamentele asumate in campania electorala" si prin aceasta masura "salariatii bugetari sunt supusi unei curbe de sacrificiu". "O asemenea decizie a Executivului, luata la cererea expresa a FMI, este in dauna interesului cetatenilor romani. Este inadmisibil ca prin lege sa se accepte indexarea salariului personalului didactic in luna mai, ca peste o luna sa se blocheze indexarea din octombrie-decembrie 2005", afirma liderul sindical.
La randul sau, Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei "Alma Mater", s-a aratat dezamagit de "cadoul" facut de Guvern cu ocazia Zilei Internationale a Invatatorului. "Nu mi-am inchipuit ca o sa traiesc asa ceva. Culmea e ca am facut si prostia sa-i votez. Nu stiu ce se va intampla la toamna. Am impresia ca anul universitar va ingheta incepand cu 1 octombrie. Stau si ma gandesc daca cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an se va mai putea desfasura in conditiile in care membrii comisiilor sunt platiti cu sume infime", a avertizat Bobulescu.

"Numai pe aer nu platim impozit"

Catalin Croitoru, liderul Federatiei Educatiei Nationale, a precizat ca inca de acum trei saptamani Consiliul National al FEN a hotarat ca daca Guvernul nu reia negocierile pentru majorari salariale sa "inghete" anul scolar 2005-2006. "Iata ca acum, in momentul in care Guvernul nu isi respecta nici propriul act normativ prin care la 1 octombrie intra in vigoare a doua transa de indexare, nu mai incape nici un fel de discutie. Daca politica Romaniei se hotaraste in birourile FMI si nu la Bucuresti, sa suporte consecintele. Scoala va incepe numai atunci cand Guvernul va face dovada ca este in slujba interesului national, ca finanteaza in mod corespunzator invatamantul si ca plateste dascalii pentru a face scoala de calitate, pentru ca altfel ne facem ca facem scoala".
In opinia presedintelui Federatiei Sindicatelor Independente din Invatamat, Gheorghe Isvoranu, profesorii sunt complet marginalizati. "Este cea mai mare bataie de joc la care putea sa ne supuna Guvernul actual. Din 1990 si pana acum nu s-a intamplat sa pierdem din drepturi cu atata nonsalanta. Nu-i intereseaza absolut deloc acest domeniu si s-ar putea sa aiba mari probleme pentru ca ne punem problema neinceperii anului scolar urmator. O asemenea atitudine antisociala, antiumana, n-am intalnit nici macar la un Guvern de mare dictatura. Nu-i intereseaza. Si nu e vorba numai de invatamant. Nu-i intereseaza ce se intampla cu omul, cu salariatul de rand. Acesta e bun doar sa plateasca taxe si impozite ca le mareasca veniturile acestor mari afaceristi din fruntea tarii, de la Tariceanu si Ionut Popescu pana la ceilalti. Numai pe aer nu platim impozit, dar probabil ca intre timp vom plati si pentru asa ceva", a criticat Isvoranu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.