Parintii unui baiat din localitatea Pauca, din judetul Sibiu, s-au hotarat sa isi caute ei viitoarea nora, si nu oricum, ci la rubrica de Matrimoniale. Acestia spun in anunt ca ii propun viitoarei nore chiar si o afacere, numai sa-l accepte de sot pe
Parintii unui baiat din localitatea Pauca, din judetul Sibiu, s-au hotarat sa isi caute ei viitoarea nora, si nu oricum, ci la rubrica de Matrimoniale. Acestia spun in anunt ca ii propun viitoarei nore chiar si o afacere, numai sa-l accepte de sot pe fiul lor, informeaza Rompres. "Familie cauta tanara de la tara, varsta 30-35 de ani, pentru casatorie cu un tanar 35 de ani, 1.70, angajat, cu domiciliul in apropiere de Sibiu. Oferim si angajare si sansa de a participa la realizarea unei afaceri. Rel. tel. 0788...," asa suna anuntul neobisnuit aparut, la rubrica Matrimoniale, in cel mai citit ziar din Sibiu. Familia tanarului e instarita, are propria afacere, locuieste intr-una din cele mai prospere zone din judet, Marginimea Sibiului, si considera ca petitul norei se poate face cu ajutorul banilor. Nu numai ca sunt dispusi sa o aduca in propria casa, dar parintii baiatului vor sa devina si patronii norei.
Contactata de corespondentul Rompres, sora barbatului a declarat: "Noua ni se pare normal sa il ajutam. Baiatul nu are telefon mobil, de aceea am dat numarul meu, fiind sora lui. Am mai vazut anunturi din astea si este ceva normal sa il ajutam. Dumneavoastra vi se par mai normale anunturile cu domni care ofera companie tinerelor sau cu fete care cauta barbati cu bani, casa si masina?".
Parintii si sora baiatului au dorit sa pastreze anonim numele acestuia, insa sunt convinsi ca anunturile ii vor ajuta sa il vada pe acesta "asezat la casa lui, cu nevasta si copii".
"De obicei, la sat familia are un cuvant greu de spus in destinul copiilor. Fiind vorba de un barbat la varsta de 35 de ani, neinsurat inca, dar cu o situatie materiala buna, familia doreste sa il vada randuit si de aceea recurge si la aceasta tehnica practica si moderna, anunturile matrimoniale, facand practic o adevarata oferta in sensul de marketing. in prezent sunt foarte rare cazurile in care o sora sau un frate, cu atat mai putin parintii intermediaza casatoria cuiva", considera Alexandru Pastiu, patronul unei agentii matrimoniale din Sibiu.
Cautarea unei neveste potrivite de catre parintii unui tanar e o practica veche si des intalnita in mediul rural din judetul Sibiu, mai ales din zona Marginimii. Oierii instariti cauta sa se inrudeasca cu o familie cu bani.
Casatoriile aranjate de parinti se poarta si in municipiul Sibiu, dar numai in familiile de rromi. Este cunoscut cazul mediatizat al mezinei regelui Florin Cioaba, promisa inca de la nastere familiei viitorului sot.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.