Unii medici de la Spitalul de Copii ""Sf. Maria"" din Iasi ii indeamna pe micii pacienti si pe parintii lor sa se roage la capela institutiei. In fata candelelor aprinse, copii de nici 3 ani se inchina la icoane. Adolescenti bolnavi de leucemie si sa

Unii medici de la Spitalul de Copii ""Sf. Maria"" din Iasi ii indeamna pe micii pacienti si pe parintii lor sa se roage la capela institutiei. In fata candelelor aprinse, copii de nici 3 ani se inchina la icoane. Adolescenti bolnavi de leucemie si sarmani cu tentative de suicid se pun pe picioare cand rostesc Tatal Nostru, rugaciune ce vindeca sufletul, asa cum medicamentele vindeca trupul.

Capela situata la parterul spitalului cu sapte etaje e un fel de clinica a sufletelor. Moartea loveste in trupuri firave, vlaguite, ametite de suferinta. Sunt internati sugari, dar si adolescenti ori tineri de 18 ani.
""ITI MULTUMESC CA EXIST"". ""Doamne, iti multumesc pentru necazurile si incercarile pe care mi le-ai dat, pentru lucrurile bune de care am parte; iti multumesc ca exist."" Astfel suna pomelnicul adolescentului Florin Ionescu, din Piatra Neamt, internat cu leucemie. El a reusit cu ajutorul medicilor si dupa luni intregi de rugaciune ""un fapt de inaltare sufleteasca, cum spune preotul, menit sa invinga moartea"". Anul trecut, de Pasti, a avut o criza puternica in noaptea Invierii si mama lui a crezut ca nu mai prinde zorii. ""Avea 40 de grade, buzele albe. O paloare a mortii ii atarna pe frunte. Aerul din jurul sau parea incarcat de durere, de sentimentul drumului fara de intoarcere."" Mama si bunica, descurajate, plangeau si asteptau preotul pentru a-l impartasi inainte de a trece in nefiinta. ""Am stat langa copil, l-am impartasit, i-am spus sa aiba multa credinta in Dumnezeu, sa creada in sansa lui, in medicii care l-au ingrijit"". Copilul traieste si acum, desi nimeni nu-i dadea nici o sansa. Mama lui a luat toate acestea ca pe o minune. Si necazul acesta l-a intarit pe copil, a ajuns un luptator cu propria soarta. S-a dus in Franta pentru a se impotrivi fatalei boli si se simte din ce in ce mai bine. ""Acum el o incurajeaza pe mama sa. Are puterea cel putin psihica sa-si infrunte destinul. Prin rugaciune. Atat"", adauga parintele.

PURITATE. ""Toti copiii au sufletul curat. Prin el, simt atingerea lui Dumnezeu""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.