Adobe Systems a lansat in Romania campania antipiraterie "Preluati controlul!", prin care doreste sa sporeasca constientizarea avantajelor utilizarii de software legitim si a riscurilor pirateriei, a anuntat, ieri, Najeeb Khan, directorul antipirater
Adobe Systems a lansat in Romania campania antipiraterie "Preluati controlul!", prin care doreste sa sporeasca constientizarea avantajelor utilizarii de software legitim si a riscurilor pirateriei, a anuntat, ieri, Najeeb Khan, directorul antipiraterie la producatorul de solutii software.
"Multi dintre clientii nostri detin proprietate intelectuala. Ei au mare grija ca aceasta sa nu fie reprodusa sau utilizata fara consimtamantul lor. Software-ul este proprietatea intelectuala care apartine companiei si apelam la buna-credinta a clientilor pentru a recunoaste si pentru a respecta acest fapt", a spus Khan.
In aceasta campanie, producatorul de solutii software pentru crearea, gestionarea si difuzarea de continut digital integrat trimite scrisori catre 15.000 de organizatii din diverse sectoare, inclusiv cel public, pentru o constientizare la o scara cat mai larga.
Oficialul Adobe a adaugat ca, pe langa implicatiile legale, programele software piratate implica si alte tipuri de risc, precum infectarea cu virusi informatici sau probleme legate de controlul versiunilor, ceea ce conduce la majorarea costurilor de asistenta IT.
"Costurile pirateriei software nu sunt doar financiare. Atunci cand organizatiile sunt implicate in justitie pentru distribuirea si utilizarea ilegala de software, sufera si daune semnificative din punct de vedere al reputatiei", a aratat oficialul Adobe. Khan a subliniat ca prin achizitionarea de licente pentru aplicatii, companiile beneficiaza de versiuni complete si primesc asistenta tehnica, informatii despre actualizare si oferte speciale.
"Organizatiile aflate in conformitate stiu exact care sunt necesitatile lor si isi pot planifica mai eficient bugetul", a spus acesta.
Compania ofera organizatiilor un audit prin care vor fi evaluate toate aplicatiile Adobe instalate, care vor fi comparate cu inregistrarile de licentiere ale acestora.
In Romania, produselor Adobe sunt distribuite de compania IRIS, care, in 2004, a vandut licente in valoare de 700.000 de euro.
"Majoritatea acestora au fost achizitionate de marile corporatii internationale prezente in Romania, precum si de institutiile de stat", a spus Valentin Ibanescu, responsabil cu produsele Adobe in cadrul IRIS. Conform unui raport IDC, rata pirateriei software in Romania a atins, anul trecut, 74%, in crestere cu 1% fata de 2003, si a cauzat pierderi estimate la aproximativ 62 de milioane dolari.
De asemenea, un alt studiu IDC arata ca reducerea cu 10% a ratei pirateriei software din Romania ar putea conduce la o dublare a industriei locale IT in urmatorii trei ani, urmand sa atinga 660 milioane de dolari, in 2006, ceea ce va genera noi locuri de munca si o crestere de 21 milioane de dolari a taxelor incasate la buget.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.