Cererea in crestere pentru aeronavele fabricate de Airbus ar putea determina compania BAE Systems sa-si vanda chiar anul viitor participatia de 20 la suta pe care o detine la acesta, pachetul fiind evaluat la peste 3,5 miliarde de dolari, au apreciat
Cererea in crestere pentru aeronavele fabricate de Airbus ar putea determina compania BAE Systems sa-si vanda chiar anul viitor participatia de 20 la suta pe care o detine la acesta, pachetul fiind evaluat la peste 3,5 miliarde de dolari, au apreciat, miercuri, o serie de analisti, transmite Mediafax.
Livrarile Airbus sunt preconizate sa creasca in 2006 si 2007, situatie care - laolalta cu lansarea modelului A380 - a impulsionat pretul actiunilor companiei.
O serie de analisti au aratat ca, in acest context, posibilitatea ca BAE Systems sa se retraga din actionariatul Airbus si sa se concentreze asupra sectorului apararii, principalul sau domeniu de activitate, este in crestere. Sansele ca acest lucru sa se intample vor fi cu atat mai mari cu cat BAE Systems va gasi o oportunitate de achizitie, cel mai probabil in sectorul american de aparare. Cel mai probabil, considera mai multi analisti, este ca participatia companiei sa fie cumparata de concernul franco-germano-spaniol EADS, care detine restul de 80 de procente din Airbus. Un purtator de cuvant al EADS a declarat ca acesta ar fi interesat de actiunile BAE Systems. "Bineinteles ca suntem interesati de achizitie si avem si flexibilitatea pentru a o realiza, in cazul in care BAE Systems se hotaraste sa vanda", a mai spus reprezentantul EADS, adaugand insa ca, pentru moment, nu are motive sa se astepte la aceasta tranzactie.
Dupa cotatia la Bursa a actiunilor, pachetul BAE Systems este evaluat la 3,5 miliarde de dolari, dar EADS ar putea plati peste aceasta valoare pentru a-si asigura controlul.
Cu ocazia expozitiei aviatice care a avut loc la Paris la jumatatea lunii iunie, Airbus a anuntat vanzari de aeronave in valoare de peste 33 de miliarde de dolari la pretul de catalog, indicand o revenire a companiilor de transport aerian dupa patru ani de dificultati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.