Prima zi din luna iulie aduce cu ea noi scumpiri. Gazele, curentul electric si energia termica vor costa mai mult de vineri, iar aceasta nu este ultima majorare din an pregatita de autoritati. Cresterile de preturi la utilitati vor provoca in lant al
Prima zi din luna iulie aduce cu ea noi scumpiri. Gazele, curentul electric si energia termica vor costa mai mult de vineri, iar aceasta nu este ultima majorare din an pregatita de autoritati. Cresterile de preturi la utilitati vor provoca in lant alte scumpiri. Primii care au reactionat au fost producatorii de bere. Bautura de vara a romanului va fi mai scumpa cu pana la 8%. 4 Gazele naturale mai scumpe cu 10,2%. Dupa scandalul provocat de introducerea abonamentului in urma cu doar cateva saptamani si modificarea apoi a tarifului pentru metru cub de gaze, de maine, autoritatile baga mana mai adanc in buzunarele consumatorilor. Ca urmare a majorarii, pretul va fi de 694,77 lei noi/1.000 mc (6.947.700 lei vechi) pentru abonatii care consuma anual mai putin de 2.400 mc si care sunt racordati la Distrigaz Nord, iar pentru cei de la Distrigaz Sud noul tarif e de 699,79 lei noi/1.000 mc (6.997.900 lei)
* La curent, in functie de abonament, consumatorii vor plati in medie cu 5,2% mai mult. Pentru tariful de tip monom, fara abonament, pretul unui kilowat ajunge la 0,43 lei noi (4.342 lei vechi). Dar va creste si valoarea abonamentului, acesta fiind de 0,15 lei noi (1.590 lei vechi) pe zi.
* De la 1 iulie, pentru apa calda se va plati mai mult cu circa 9 la suta. insa, pana la inceputul iernii, caldura va costa cu 20% mai mult. Astfel pentru un apartament cu trei camere in decembrie intretinerea va fi de 370 lei (3.700.000 lei vechi).
Efectele cresterii pretului la energie si gaze se vor vedea in curand. Primii care au si anuntat scumpiri sunt producatorii de bere. "Apreciez o crestere cu pana la 8% a pretului berii, din cauza scumpirii curentului", ne-a spus Vifor Versescu, presedinte al Patronatului Berii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.