La ora actuala, doar 36 la suta dintre farmaciile care au contracte cu casele judetene de asigurari de sanatate elibereaza medicamente compensate si gratuite. Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ii asigura pe paci
La ora actuala, doar 36 la suta dintre farmaciile care au contracte cu casele judetene de asigurari de sanatate elibereaza medicamente compensate si gratuite. Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ii asigura pe pacienti ca, in urmatoarele zile, majoritatea farmaciilor vor da compensate si gratuite, avand in vedere ca au fost deblocati 1.200 de miliarde de lei din fondul de rezerva al CNAS. "Pentru a primi aceste fonduri, dupa cum se stie, farmaciile vor incheia acte aditionale la contractul cadru. Conform ordinului 663 din 22 iunie a.c., farmaciile care au depasit pana pe 10 martie a.c. plafonul pe intreg anul 2005 cu mai mult de 5 la suta nu vor mai avea dreptul sa semneze acte aditionale, desi li se vor plati datoriile. In aceasta situatie se afla circa 10 la suta dintre farmaciile care au contracte-cadru incheiate cu casele judetene de asigurari de sanatate", a precizat Vladescu. El a adaugat ca exista farmacii care au depasit plafonul si cu cate 25 de miliarde de lei: "Asemenea farmacii nu mai pot fi acceptate la incheierea actelor aditionale. Sunt unitati farmaceutice care nu au respectat prevederile contractului-cadru". Farmacistii aflati in aceasta situatie sunt nemultumiti de aceasta "sanctiune" care le va fi aplicata.
Surse autorizate din cadrul Colegiului Farmacistilor din Romania ne-au declarat ca "intr-adevar exista farmacii care in primele luni ale acestui an au depasit plafonul alocat pe 2005 chiar si de cinci ori", dar ca "pana la aparitia acestui ordin nici Ministerul Sanatatii, nici CNAS nu au vorbit despre asemenea sanctiuni".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.