Firmele de asigurari ar putea sa majoreze, in urmatorii ani, primele percepute pentru asigurarea in cazul aparitiei de fenomene meteorologice violente, pe fondul schimbarilor climei, a afirmat directorul executiv al companiei britanice Allianz Cornhi
Firmele de asigurari ar putea sa majoreze, in urmatorii ani, primele percepute pentru asigurarea in cazul aparitiei de fenomene meteorologice violente, pe fondul schimbarilor climei, a afirmat directorul executiv al companiei britanice Allianz Cornhill Insurance, Andrew Torrance, transmite Mediafax.
Majorarea primelor ar putea fi posibila in cazul in care fenomenele meteorologice extreme vor continua sa aiba un impact financiar major, a adaugat Torrance, in cadrul unei conferinte organizate de grupul Allianz si World Wide Fund for Nature. "Estimam ca, pe an, plangerile generate de aceste fenomene vor creste cu 2-4 la suta", a mentionat directorul firmei.
Conform grupului Allianz, intre 35 la suta si 40 la suta din pierderile asigurate pe plan mondial sunt cauzate de catastrofe naturale, in principal furtuni si inundatii. In Germania, o singura inundatie ar putea provoca pagube de 15 miliarde de euro (18,19 miliarde de dolari), care vor fi suportate de firmele de asigurari. Oficialii Allianz au aratat ca o inundatie din 2002 a generat pierderi de 853 milioane de euro. Reprezentantii companiei au precizat ca exista o serie de zone care prezinta un risc major, ca, de exemplu, in regiunea Rinului, unde firmele nu mai ofera polite de asigurare. Firmele de asigurari s-au confruntat cu dezastre naturale, precum cele patru uragane care au distrus, anul trecut, o serie de gospodarii si firme din Florida. Potrivit datelor Institutului de Informatii privind Asigurarile, pierderile generate de uraganele americane s-ar putea ridica la 23 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.