Atmosfera din coalitie devine din ce in ce mai incinsa. Conservatorii lui Dan Voiculescu ataca Partidul Democrat si pe Traian Basescu iar in PNL se prefigureaza un puci. intre timp PSD incearca sa-i ia din atributii lui Traian Basescu. Victor Ponta a
Atmosfera din coalitie devine din ce in ce mai incinsa. Conservatorii lui Dan Voiculescu ataca Partidul Democrat si pe Traian Basescu iar in PNL se prefigureaza un puci. intre timp PSD incearca sa-i ia din atributii lui Traian Basescu. Victor Ponta a pregatit un proiect de lege prin care presedintele nu se va mai putea opune anchetarii unui ministru. Conservatorii s-au declarat public, prin vocea presedintelui PC, Dan Voiculescu, de acord cu trecerea serviciilor sub autoritatea Parlamentului, asa cum au cerut PSD, dar si PNL si UDMR. Mai mult, ieri, Voiculescu l-a amenintat voalat pe presedintele Traian Basescu: "Domnul Basescu isi vede de ale lui, eu de ale mele. Basescu nu este premierul Romaniei. Coalitia de guvernamant e a primului ministru. Basescu nu e coordonatorul coalitiei, coalitia il recunoaste numai pe Calin Popescu Tariceanu. El (Basescu - n.r.) este presedinte", a spus ieri Voiculescu.
Totodata senatorul PC a explicat ca partidul sau nu va vota pentru debarcarea lui Nastase si Vacaroiu din functiile de presedinti ai celor doua Camere, asa cum doresc PD si PNL: "Nu e o prioritate pentru Romania schimbarea regulamentelor parlamentare asa incat sa se schimbe presedintii celor doua Camere, avem alte lucruri importante de facut.
Constitutia spune ca presedintele Romaniei e ales pentru 5 ani, iar presedintii Senatului si Camerei Deputatilor pentru 4 ani. Nu cred ca un regulament poate incalca o prevedere constitutionala", a aratat Voiculescu, stiind ca fara voturile conservatorilor coalitia de guvernamant nu-i poate urni pe Vacaroiu si Nastase.



Liberalii il ameninta pe Tariceanu

In PNL vocile se ridica in spatele usilor inchise. in sedinta de marti seara, presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu a fost amenintat ca, daca nu ii tine piept lui Traian Basescu, liberalii vor convoca un congres extraordinar pentru a schimba conducerea partidului. Surse liberale ne-au declarat ca premierului i s-a recomandat "sa-si gaseasca barbatia" in fata lui Basescu, altfel adio presedintie. in replica, Tariceanu a promis ca "PNL nu va mai ceda un centimetru in fata lui Traian Basescu", dar si-a rugat colegii "sa nu mai atace in public PD. Macar pana pe 9 iulie, cand democratii isi vor alege conducerea definitiva. in speranta ca "lui Emil Boc ii va veni mintea la cap si se va potoli".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.