Imaginile tv il prezinta pe nabadaiosul si controversatul primar constantean Radu Mazare (ex-independent, ex-pedist, inca pesedist) iesind furios dintr-o incapere si trantind usa dupa el. Tocmai se incheiase o discutie in care, chiar daca zambind sub
Imaginile tv il prezinta pe nabadaiosul si controversatul primar constantean Radu Mazare (ex-independent, ex-pedist, inca pesedist) iesind furios dintr-o incapere si trantind usa dupa el. Tocmai se incheiase o discutie in care, chiar daca zambind subtire, seful delegatiei Comisiei UE la Bucuresti, Jonathan Scheele, il anuntase ca va trebui sa restituie peste un milion de euro, deoarece nu fusese in stare sa duca la bun sfarsit proiectul unui complex expozitional, finantat de UE. Tafna lu' Mazare chiar merita atentie. si reactie. Primarele vaporean daduse cu piciorul unor fonduri importante, pentru a caror ramanere gratuita in posesie nu ar fi trebuit decat sa finalizeze la termenul convenit proiectul. Lucru lesne de facut, cand sunt bani. Iar Mazare demonstrase ca, atunci cand e direct sau pe ocolite interesat, poate deschide si finaliza rapid investitii de agrement private. E drept, complexul muzeal nu era de interes serelist, ci servea exclusiv comunitatii. Asta nu pricep, sau se fac ca nu pricep edilii si guvernantii damboviteni cu deprinderi fanariote: ca pot si trebuie sa-si faca treaba si in afara peschesului. Sau a comisionului modern, pe care il dau firmele romanesti, ba chiar si cele occidentale, dar in nici un caz nu le va veni de la organismele comunitare. E probabil ca in acest adevar sa stea explicatia nepromovarii unor proiecte cu fonduri europene nerambursabile, despre care comunitatile locale nici barem nu sunt avizate. La fel apare astfel de inteles si generozitatea presedintelui Basescu de a renunta la vreo doua miliarde din fondurile UE, de vreme ce nu suntem capabili nici barem sa luam ce ni se ofera pe tava.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.