Municipalitatea Bucurestilor va organiza, azi, o licitatie pentru desemnarea bancilor unde va fi depozitata suma de 491 de milioane de euro obtinuta din emisiunea de euro-obligatiuni, a declarat primarul general Adriean Videanu, citat de Mediafax. Pr
Municipalitatea Bucurestilor va organiza, azi, o licitatie pentru desemnarea bancilor unde va fi depozitata suma de 491 de milioane de euro obtinuta din emisiunea de euro-obligatiuni, a declarat primarul general Adriean Videanu, citat de Mediafax. Primaria Capitalei a incasat, saptamana trecuta, in contul sau deschis la ABN Amro Bank Romania, valoarea emisiunii de euro-obligatiuni de 500 de milioane de euro, din care au fost deduse comisioanele si discountul acordat investitorilor. "Caietele de sarcini au fost finalizate, urmand ca joi sa fie organizata licitatia pentru selectarea bancilor unde vor fi plasati banii", a spus Videanu. Caietul de sarcini a fost elaborat in colaborare cu experti de la Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor Publice si municipalitate, a precizat Videanu. Emisiunea de obligatiuni lansata la inceputul lunii iunie pe piata din Londra a fost subscrisa integral, la valoarea de 500 de milioane de euro, dobanda fiind stabilita la 4,125 la suta pe an. Randamentul obtinut de investitori va fi de 4,277 la suta anual, intrucat titlurile au fost comercializate cu discount. Titlurile au fost vandute cu un discount de 1,216 la suta fata de valoarea nominala de 50.000 de euro, pretul de vanzare fiind astfel stabilit la 49.392 de euro. Discountul total acordat celor 77 de investitori a fost de 6,08 milioane de euro. Dobanda pe care o va plati Primaria este de 4,125 la suta pe an, iar principalul va fi platit la sfarsitul perioadei de maturitate de zece ani. Videanu a spus recent ca strategia prevazuta pentru achitarea imprumutului are in vedere o refinantare printr-o noua emisiune inaintea scadentei din 2015.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.