Taxele cresc, Guvernul vrea mai multi bani la buget, insa acest lucru nu-i impiedica pe liberali sa promoveze legi care sa dea o mana de ajutor celor mai putin avuti. Fara a avea deocamdata sprijinul Guvernului si nici vreo promisiune ca se vor gasi
Taxele cresc, Guvernul vrea mai multi bani la buget, insa acest lucru nu-i impiedica pe liberali sa promoveze legi care sa dea o mana de ajutor celor mai putin avuti. Fara a avea deocamdata sprijinul Guvernului si nici vreo promisiune ca se vor gasi bani, patru deputati liberali au initiat un proiect de lege care prevede subventii de 20 la suta pentru tinerii care vor sa-si construiasca locuinte in regie proprie. Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei, Dan Motreanu si Cristian Boureanu vor in acest sens modificarea Legii ANL. Potrivit proiectului, Agentia isi va reorienta activitatea spre constructia de locuinte sociale destinate inchirierii pentru tineri si persoane defavorizate sau asistate social. Dupa implinirea varstei de 35 de ani, chiriasul unei locuinte o poate cumpara, el avand drept de preemtiune. "Pretul de vanzare nu poate fi mai mic decat cel al unei locuinte cu aceeasi suprafata si dotari, evaluat de ANL la data inchirierii contractului de vanzare-cumparare", a explicat Dan Motreanu. Printre obiectivele ANL se va afla si realizarea lucrarilor de consolidare a cladirilor cu grad inalt de risc seismic, precum si a programelor nationale de izolare termica a blocurilor de locuinte mai vechi. Deputatul PNL, Relu Fenechiu, a explicat ca, pentru acordarea subventiei de 20 la suta, efortul bugetar va fi de aproximativ 65 de milioane de euro. "Eu cred insa ca nu va fi un efort bugetar real, pentru ca banii vor putea fi luati din impozitele puse pe locuintele respective", a afirmat Fenechiu. Propunerea legislativa a PNL nu a obtinut, inca, avizul din partea Guvernului. "Am depus proiectul la Camera Deputatilor si am avut si discutii cu ministrul Borbely pe tema sumelor pentru subventii", a mai spus Relu Fenechiu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.