Grupul General Electric estimeaza ca pana in 2010 veniturile sale realizate pe pietele in curs de dezvoltare, inclusiv Europa de Est, sa se dubleze, pana la 55 miliarde de dolari, pe fondul cererii in crestere in domeniul energetic, cel al epurarii a
Grupul General Electric estimeaza ca pana in 2010 veniturile sale realizate pe pietele in curs de dezvoltare, inclusiv Europa de Est, sa se dubleze, pana la 55 miliarde de dolari, pe fondul cererii in crestere in domeniul energetic, cel al epurarii apei si cel al transporturilor, transmite Mediafax.
Grupul, ale carui produse includ de la turbine pe gaze naturale si pana la motoare cu reactie sau instalatii de desalinizare a apei, a precizat ca vanzarile de pe aceste piete vor inregistra in urmatorii cinci ani o crestere medie anuala de 15-20 de procente. Pentru anul in curs, General Electric a estimat incasarile din tarile in curs de dezvoltare la 25 de miliarde de dolari, in conditiile in care veniturile totale ale grupului sunt preconizate sa se situeze la 165-170 miliarde de dolari.
Vanzarile pe piata interna reprezinta, in momentul de fata, peste jumatate din total, insa dezvoltarea in strainatate ar putea modifica acest raport. General Electric se asteapta ca veniturile sale de pe pietele externe sa creasca de la 80 de miliarde de dolari in acest an la 120 miliarde de dolari in 2010. Compania are ca strategie de crestere extinderea pe pietele emergente, precum China, India, Brazilia, Europa de Est si Orientul Mijlociu, pentru care estimeaza in urmatorii zece ani un ritm mediu de crestere economica de 8 la suta, comparativ cu cea de 5,6 la suta in statele dezvoltate. "Aceste rate de crestere sunt semnificative si mult superioare celor din tarile dezvoltate si vrem sa ne asiguram ca ne vom pozitiona corect", a declarat John Rice, recent numit intr-una dintre cele trei functii de vicepresedinti ai General Electric. Strategia grupului american il va pune in competitie directa cu alti producatori industriali majori, precum United Technologies, Honeywell International si Tyco International.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.