Guvernul de la New Delhi a anuntat ca India nu va reusi sa atinga pana la 31 martie 2007 rata de crestere fixata pentru urmatorii cinci ani, de aproximativ 8 la suta, precizeaza Bloomberg News. Pentru acest an fiscal premierul indian Manmohan Singh a
Guvernul de la New Delhi a anuntat ca India nu va reusi sa atinga pana la 31 martie 2007 rata de crestere fixata pentru urmatorii cinci ani, de aproximativ 8 la suta, precizeaza Bloomberg News. Pentru acest an fiscal premierul indian Manmohan Singh a anuntat o rata de crestere in jur de 7-8 la suta, urmand insa ca in urmatorii trei ani aceasta sa scada la 6,5 la suta. ''Guvernul nostru si-a fixat drept tinta ridicarea cresterii economice undeva intre 7 sau 8 la suta. Lucrul asta incercam sa-l facem de aproape doi ani de zile'' a declarat Singhi. ''Oricum, a completat acesta, chiar daca vom dobandi aceasta accelerare, tot nu vom reusi atingerea obiectivelor propuse pe zece ani de zile''. Totodata, oficialitatile indiene au declarat ca vor fi obligate sa ridice cresterea economica la aproximitav 8 la suta anual, pentru a reusi sa combata fenomenul saraciei si pentru a concura China, care inregistreaza cea mai puternica rata de crestere dintre primele 20 de puteri economice ale lumii. Principala cauza a incetinirii economiei indiene ar putea fi precipitatiile excesive care au determinat o scadere drastica a recoltelor in ultima vreme, au precizat oficialitatile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.