China planuieste sa investeasca aproximativ 39 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii, in vederea pregatirii Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Beijing in 2008, transmite agentia de presa chineza Xinhua, reluata de BBC. Majorit
China planuieste sa investeasca aproximativ 39 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii, in vederea pregatirii Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Beijing in 2008, transmite agentia de presa chineza Xinhua, reluata de BBC. Majoritatea fondurilor vor fi cheltuite pentru modernizarea retelelor de transport, si pentru construirea a 132 de kilometri de linii de metrou. Sunt vizate, de asemenea, si modernizari de strazi, implementarea de noi surse de apa, si dezvoltarea sistemelor de comunicatii.
Jocurile Olimpice de la Beijing se vor deschide pe 8 august 2008, iar corespondentii BBC relateaza ca Guvernul chinez se asteapta la castiguri foarte mari de pe urma acestui eveniment.
Cu toate acestea, se pare ca exista in continuare o multime de scandaluri legate de cheltuirea fondurilor destinate Jocurilor Olimpice, si de masurile luate de Guvern.
Au aparut astfel semnalari privind disparitia unor sume importante din fonduri.
Fermierii au organizat si ei de curand un protest impotriva Guvernului, deoarece au fost obligati sa isi paraseasca pamanturile pentru a face loc construirii arenei olimpice.
O buna parte din cele 39 de miliarde de dolari va merge astfel in stramutarea a peste 69 de sate din zona Beijingului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.