Astazi, pana la 9 iulie, se vor elibera fisele de inscriere pentru candidatii la admiterea la liceu sau grupuri scolare de arte si meserii. Parintii trebuie sa fie extrem de atenti cand aleg codurile scolilor dorite de copiii lor, fie de stat, fie pa
Astazi, pana la 9 iulie, se vor elibera fisele de inscriere pentru candidatii la admiterea la liceu sau grupuri scolare de arte si meserii. Parintii trebuie sa fie extrem de atenti cand aleg codurile scolilor dorite de copiii lor, fie de stat, fie particulare. Secretariatele scolilor generale unde au absolvit clasa a VIII-a incep de astazi sa elibereze fisele de inscriere pentru elevii care doresc sa continue studiile la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau pentru limbile materne sau elevilor care vor sa invete in alt judet decat cel de domiciliu.
Astazi, toate inspectoratele scolare ar trebui sa afiseze lista in ordine descrescatoare a mediilor de admitere a celor care au promovat testarea nationala, dar si a celor care au absolvit clasa a VIII-a. Pana la 9 iulie, parintii ar trebui sa se consulte cu profesorii diriginti pentru completarea cat mai realista a listei de optiuni. Pentru anul acesta, media de admitere se calculeaza diferit fata de anii trecuti, astfel: 50% este media celor patru ani de gimnaziu, iar 50% este media obtinuta la testarea nationala. Asadar, ultima medie cu care s-a intrat anul trecut la liceu poate fi consultata doar orientativ, intrucat anul acesta vor fi, cel mai probabil, mai mici, si din pricina rezultatelor modeste de la testarea nationala. Daca media de admitere este 8,00, poate sa aleaga licee unde anul trecut s-a intrat cu medii intre 7,00 si 9,00. Parintii care nu sunt multumiti de media de admitere obtinuta de copiii lor pot alege si un liceu particular. Atentie! in toata tara numai 78 de licee particulare sunt autorizate, iar in Capitala sunt doar 12.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.