Circa 50.000 de mame vor pierde din venituri prin reducerea alocatiile de nastere, dar alte 200.000 ar castiga, a declarat ieri ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Un proiect al acestei institutii a determinat o multime de critici, dar ministrul Gheorg
Circa 50.000 de mame vor pierde din venituri prin reducerea alocatiile de nastere, dar alte 200.000 ar castiga, a declarat ieri ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Un proiect al acestei institutii a determinat o multime de critici, dar ministrul Gheorghe Barbu spune ca anual in Romania se nasc 150.000 de copii, iar mamele nu primesc sustinere financiara, ceea ce nu ar fi drept. El a mai spus ca nu e nici o decizie luata in acest sens, ci doar o propunere care are la baza o cerinta a Bancii Mondiale. Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat un proiect de lege prin care se doreste modificarea sistemului de acordare a alocatiilor lunare pentru nastere, in asa fel incat sa primeasca si mamele care nu au cotizat, dar valoarea indemnizatiilor scade considerabil.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.