De la lansarea pe piata in luna septembrie a anului 2004, Dacia Logan a fost eroina catorva accidente serioase. De fiecare data pasagerii au scapat fara urmari serioase. Chiar este masina asa sigura? Ei bine, EuroNCAP - cel mai renumit institut de te
De la lansarea pe piata in luna septembrie a anului 2004, Dacia Logan a fost eroina catorva accidente serioase. De fiecare data pasagerii au scapat fara urmari serioase. Chiar este masina asa sigura? Ei bine, EuroNCAP - cel mai renumit institut de testare a sigurantei automobilelor - a acordat trei stele masinii produse la Colibasi. Nu este mult, dar nu este nici putin, Dacia inscriindu-se in calificativele primite de majoritatea autovehiculelor din clasa ei de pret. Faptul ca Logan a primit trei stele la protectia copilului confirma faptul ca realizarea grupului Renault este o masina orientata pe segmentul familiei.
Asa cum era de asteptat, Dacia Logan a beneficiat de toata experienta specialistilor in securitate din cadrul grupului francez, Renault putand sa se laude cu opt modele - ultimul este Clio III - care au primit calificativ maxim, cinci stele, din partea EuroNCAP. La testele efectuate, structura masinii s-a dovedit extrem de rezistenta, habitaclul a ramas intact, iar grupul propulsor nu a putut patrunde in spatiul destinat pasagerilor. Analiza a aratat ca traumele suferite de manechine au fost minime, gratie rezistentei sistemului de protectie care a aparat cea mai mare parte a corpului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.