Comanda provinciala a Garzii Financiare din Italia a descoperit si anihilat o asociatie criminala in toata regula, formata din 16 romani, avand baza operativa in centrul localitatii Ostia (20 km de Roma) si filiale in toata Italia, care a clonat 5.00
Comanda provinciala a Garzii Financiare din Italia a descoperit si anihilat o asociatie criminala in toata regula, formata din 16 romani, avand baza operativa in centrul localitatii Ostia (20 km de Roma) si filiale in toata Italia, care a clonat 5.000 de carti de credit insusindu-si milioane de euro, informeaza cotidianul "Il Giornale", citat de Rompres. Procuratura din Velletri a emis 18 ordine de arest preventiv pentru 16 romani si 2 italieni, iar politia a operat 20 de arestari. Lazio, Emilia Romagna si Basilicata au fost regiunile cele mai "productive" pentru banda de romani care, in complicitate cu unii comercianti italieni, obtinea datele de pe carduri, pe care le clona. in scurt timp ei au reusit sa reproduca benzile magnetice necesare pentru terminalele POS in vederea achizitionarii de bunuri, mai ales tehnologice, precum echipamente hi-fi, telefonie, computere, care ulterior erau reciclate fara probleme de o retea, la 50% din valoarea reala.
"Delincventii au clonat si bancomate. Sistemul utilizat este bine pus la punct: microcamera ascunsa in interior sau in apropierea bancomatului, intr-o institutie bancara, si skimmer (aparat de decodare) pentru reproducere", a explicat colonelul Francesco Tudisco, comandantul Grupului Ostia al Politiei Penitenciare.
"Skimmer"-ul, de dimensiunea unui pachet de tigari, inmagazina si decodifica numerele codurilor secrete si pe cele inserate in benzile magnetice, necesare pentru a obtine o clona perfect functionabila. Datele erau apoi memorate de un computer si introduse pe carduri noi.
Operatiunile, mai ales cele de cumparare prin card, aveau loc in alte orase decat cele de rezidenta ale pagubitului. Adesea clientii inselati isi dadeau seama de furt numai luna urmatoare, cand primeau extrasul de cont.
Pentru a evita ca fortele de ordine sa intercepteze diferite conexiuni, romanii rezidenti in Italia colaborau cu conationali din Romania care aveau rolul de "punte" intre diferite elemente aparent fara legatura intre ele. in unele cazuri era suficient sa se trimita in Romania un SMS cu numarul pin al unui card de decriptat pentru a obtine, in numai cateva zile, o clona gata de folosit. Pentru a reconstrui diferitele "tranzitari", politistii au petrecut saptamani intregi interceptand comunicatiile dintre principalii suspecti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.