Brazilia si Argentina isi disputa astazi finala Cupei Confederatiilor pe teren european, la Frankfurt, in Germania. Partida va fi transmisa in direct la TVR 1, de la 21.45, si este precedata, de la ora 19.00, de finala mica, Germania - Mexic. Acum 3

Brazilia si Argentina isi disputa astazi finala Cupei Confederatiilor pe teren european, la Frankfurt, in Germania. Partida va fi transmisa in direct la TVR 1, de la 21.45, si este precedata, de la ora 19.00, de finala mica, Germania - Mexic. Acum 3 saptamani, Argentina invingea Brazilia cu 3-1 la Buenos Aires si isi asigura matematic prezenta la CM din 2006. Revansa pare sa vina mult mai repede pentru brazilieni, care au ajuns in finala Cupei Confederatiilor aproape din inertie, singurul meci luat in serios fiind semifinala castigata cu 3-2 in fata gazdelor germane. "Jocul cu argentinienii ne motiveaza la maximum. Va fi un meci mare, impotriva unei echipe mari. Trebuie sa uitam de toata oboseala unui sezon epuizant si sa cucerim acest titlu", a prefatat Ronaldinho marele derby al unor echipe nationale care au castigat impreuna 7 campionate mondiale.
Daca Brazilia este o echipa ce traieste din sclipirile lui Ronaldinho, Kaka si Adriano, Argentina este o trupa ermetica si determinata, dirijata de imaginatia unui Riquelme care, in zi de gratie, poate rezolva de unul singur orice meci. Departe de tensiunea care l-ar fi inconjurat la Sao Paolo sau la Buenos Aires, acestui joc nu ii ramane decat sa ne ofere o seara frenetica si sarmanta.
Brazilia: Dida - Cicinho, Lucio, Roque Junior - Gilberto Silva, Kaka, Emerson, Ze Roberto - Ronaldinho - Adriano, Robinho. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.
Argentina: Lux - J. Zanetti, Coloccini, Milito, Heinze - Cambiasso, Santana, Riquelme, Sorin - Tevez, Figueroa. Antrenor: Jose Pekerman.



Finalele Cupei Confederatiilor

1992: Argentina - Arabia Saudita 2-1

1995: Danemarca - Argentina 2-0

1997: Brazilia - Australia 6-0

1999: Mexic - Brazilia 4-3

2001: Franta - Japonia 1-0

2003: Franta - Camerun 1-0


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.