Oficiali din China, tara in care o gama larga de bunuri piratate se vand la colt de strada, au afirmat ieri ca statul asiatic a fost acuzat pe nedrept de catre Statele Unite ale Americii ca fiind principala sursa de produse contrafacute, transmite Me
Oficiali din China, tara in care o gama larga de bunuri piratate se vand la colt de strada, au afirmat ieri ca statul asiatic a fost acuzat pe nedrept de catre Statele Unite ale Americii ca fiind principala sursa de produse contrafacute, transmite Mediafax.
Potrivit reprezentantilor chinezi, actiunea SUA de a include China pe o lista de supraveghere in ceea ce priveste drepturile de proprietate intelectuala este nejustificata.
Adjunctul ministrului chinez al Comertului, Zhang Zhigang, a afirmat ca actiunile de piraterie din Europa si SUA sunt mult mai semnificative decat cele din zona Asia - Pacific.
"Asadar, stoparea pirateriei ar trebui sa fie prioritara in Europa, SUA si de-abia apoi in Asia - Pacific. China nu merita sa se numere printre aceste state inca", a mentionat oficialul chinez.
Din luna septembrie a anului trecut, de cand statul asiatic a lansat un program mai dur de control al pirateriei, autoritatile chineze s-au confruntat cu 24.189 de astfel de cazuri, au confiscat peste 167 milioane de produse ilegale, au inchis 24 de firme de productie ilegala de CD-uri si au oprit activitatea la 2.960 de tipografii.
Secretarul de Comert american, Carlos Gutierrez, a precizat in cadrul primei sale vizite oficiale in China ca ritmul alert de dezvoltare a pirateriei din acest stat si copierea ilegala a produselor americane este unul dintre motivele care au determinat aparitia de probleme in relatiile comerciale bilaterale.
Camera americana de Comert a estimat ca acest flagel produce economiei americane pierderi de circa 250 miliarde de dolari anual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.