Argentina si Brazilia se intalnesc in aceasta seara, la Frankfurt, de la ora 21,45 in finala Cupei Confederatiilor, partida fiind transmisa in direct de TVR 1. Ambele echipe au avut semifinale extrem de dificile, argentinienii reusind sa treaca de Me
Argentina si Brazilia se intalnesc in aceasta seara, la Frankfurt, de la ora 21,45 in finala Cupei Confederatiilor, partida fiind transmisa in direct de TVR 1. Ambele echipe au avut semifinale extrem de dificile, argentinienii reusind sa treaca de Mexic in urma loviturilor de departajare, in timp ce "selecao" a dispus de gazda competitiei, Germania. Cele doua mari rivale sud-americane se intalnesc in acest an pentru a doua oara dupa partida disputata la Buenos Aires, meci castigat de argentinienii lui Jose Pekermann cu scorul de 3-1. Brazilienii sunt in cautarea revansei dupa umilinta din Argentina, insa evolutia de pana acum a jucatorilor "aurri-verde" a fost oscilanta. Infrangerea din fata Mexicului a aratat o Brazilie obosita si previzibila, insa in meciurile urmatoare campionii mondiali au aratat o forma de joc impresionanta. De partea cealalta, argentinienii au contat pe evolutiile stralucitoare ale tandemului de la Villarreal, Riquelme-Figueroa, dar si pe omogenitatea lotului. Vedeta Braziliei, Ronaldinho, a declarat ca pe teren coechipierii sai trebuie sa se distreze pentru a lasa in urma oboseala unui sezon epuizant. De asemenea, starul Barcelonei si-a manifestat admiratia pentru idolul Argentinei, Maradona, spunand ca pentru generatia sa "butoiasul atomic" reprezinta cel mai mare fotbalist. In alta ordine de idei, Pekermann nu va putea conta pe Saviola, eliminat in semifinala cu Mexic, in locul sau urmand a intra Galleti. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.