La Bucuresti au loc zilele acestea lucrarile celui de-al saselea Congres International de Dacologie - "Kogaion 2005"- demers organizat la initiativa Societatii Dacia Revival International, cu sediul la New York, prin presedintele ei, dr. Napoleon Sa
La Bucuresti au loc zilele acestea lucrarile celui de-al saselea Congres International de Dacologie - "Kogaion 2005"- demers organizat la initiativa Societatii Dacia Revival International, cu sediul la New York, prin presedintele ei, dr. Napoleon Savescu.
La editia din acest an, care se desfasoara in perioada 30 iunie - 1 iulie, au fost invitate mai multe personalitati ale lumii culturale, istorice, etnografice si stiintifice, atat din Romania, cat si din Statele Unite, Elvetia, Spania, Republica Moldova, Macedonia, Albania, Italia si Germania. Anul acesta, principala tema de dezbatere are ca subiect Muntele Sfant al dacilor, vestitul Kogaion, pomenit din antichitate in lucrarile lui Strabon si Herodot. Localizarea acestui adevarat templu al spiritualitatii dacice nu a fost niciodata dovedita stiintific, in ciuda supozitiilor care s-au facut de-a lungul vremurilor.
Multe dintre lucrarile prezentate in cadrul congresului au ca subiect localizarea si rolul acestui munte in istoria dacilor.
Tablitele din plumb de la Sinaia, care au starnit atatea polemici de-a lungul vremii, vor ocupa un alt spatiu important in cadrul congresului, talmacirea si provenienta lor fiind subiecte de dezbatere intre participantii la eveniment.
De asemenea, in cadrul dezbaterilor, care vor avea loc joi si vineri in Sala Ronda a Hotelului Intercontinental, vor mai fi discutate flagelul reprezentat de braconajul arheologic, civilizatia dacica, precum si mostenirea cultural-spirituala a poporului roman cu radacini adanci in istoria dacilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.