Statul roman si-a incheiat socotelile cu regele Mihai I de Romania. Proiectul de lege privind despagubirea fostului suveran, initiat de fostul Guvern PSD, a fost aprobat ieri si de catre deputati. Decizia este definitiva, intrucat in luna mai proiect
Statul roman si-a incheiat socotelile cu regele Mihai I de Romania. Proiectul de lege privind despagubirea fostului suveran, initiat de fostul Guvern PSD, a fost aprobat ieri si de catre deputati. Decizia este definitiva, intrucat in luna mai proiectul a fost aprobat de catre Senat, iar Camera Deputatilor este camera decizionala.
Astfel ca fostul suveran Mihai va primi din partea statului roman 30 milioane de euro pentru imobilele nerestituite apartinand Domeniului Peles, precum si pentru toate colectiile, obiectele si celelalte bunuri mobile aflate in inventarul acestora.
Plata va fi facuta din sumele colectate in contul general al Trezoreriei statului, esalonat, in transe egale, pe o perioada de 2 ani.
Prima transa se va face in termen de 30 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a legii, urmand ca celorlalte doua sa fie acordate la un an, respectiv doi ani, de la data primei plati.
De asemenea, Legea prevede restituirea in natura catre Regele Mihai I a imobilului Vila Cavaleri, cu bunurile din dotarea acesteia.
Fostul suveran, Principesa Margareta si Principele Radu vor beneficia, pe durata vietii, de folosinta gratuita a Palatului Elisabeta.
In plus, castelele Peles, Pelisor si Foisor vor putea fi folosite de Mihai I pentru organizarea unor evenimente deosebite in masura in care in organizarea si desfasurarea acestora este implicat si statul roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.