Doctorul David Dodick de la Clinica Mayo (Arizona) afirma ca botoxul poate fi util in cazul persoanelor afectate de migrena.
Dezbaterile despre utilizarea acestui antirid au fost relansate la Congresul Societatii Americane de Studiu al Migren
Doctorul David Dodick de la Clinica Mayo (Arizona) afirma ca botoxul poate fi util in cazul persoanelor afectate de migrena.
Dezbaterile despre utilizarea acestui antirid au fost relansate la Congresul Societatii Americane de Studiu al Migrenei. Despre efectele botoxului se vorbeste inca din 1992, cand s-a mentionat pentru prima data ca ar fi eficient in migrena. In 2003, mai multe studii au confirmat aceasta ipoteza. STUDIU. In cadrul celui mai recent studiu, dr. Dodick a tinut sub observatie 228 de pacienti care se plangeau de migrene cronice intense. Ei acuzau dureri de cap mai mult de 15 zile pe luna. Unii dintre acestia au fost injectati cu botox, iar celorlalti li s-au administrat injectii placebo. Rezultatul: tratamentul cu toxina botulinica a redus numarul crizelor de migrena lunare de la 14 la 6. Adica o scadere de 55%. Dupa administrarea injectiilor false, in ""grupul placebo"" s-au inregistrat de asemenea mai putine crize, dar intr-o proportie mai mica - mai putin de 35%. Autorul studiului a precizat ca nu numai numarul crizelor de migrena s-a redus, ci si severitatea lor, astfel incat s-a diminuat si utilizarea de medicamente. Totusi medicul a tinut sa adauge ca studiul se afla intr-o faza experimentala, iar cercetarile trebuie aprofundate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.