Conferinta de presa care urma sa fie sustinuta ieri la ora 14.00, de antrenorul Oleg Protasov, la stadionul din Ghencea, a fost intarziata cu aproape o ora si jumatate, deoarece discutiile dintre tehnicianul ucrainean si patronul Stelei, Gigi Becali,

Conferinta de presa care urma sa fie sustinuta ieri la ora 14.00, de antrenorul Oleg Protasov, la stadionul din Ghencea, a fost intarziata cu aproape o ora si jumatate, deoarece discutiile dintre tehnicianul ucrainean si patronul Stelei, Gigi Becali, in ceea ce priveste contractul, s-au prelungit. Daca antrenorul s-a eschivat elegant - "Nu a fost nici o problema. Cu oficialii Stelei am negociat perfect din prima zi! intr-adevar, sunt clauze puse de-o parte si de alta in timpul unor tratative, trebuie sa fii foarte atent cand semnezi acte, insa totul s-a terminat bine si elegant" - presedintele executiv Mihai Stoica a dat-o pe glume: "Am intarziat, mai aveam putin si ajungeam dupa ora Belfastului la stadion, dar e bine ca am ajuns! Mai ales ca doream sa parafam intelegerea in fata presei. E drept, am tiparit greu contractele si era sa ramanem fara cerneala in imprimanta. insa totul e bine cand se termina cu bine".



Ce este cu aceasta clauza

Surse autorizate afirma ca negocierile finale dintre Protasov si Becali, purtate la "Marriott", s-au prelungit din cauza bosului Stelei, care a solicitat introducerea in acte a unei asa-numite clauze de constiinta sau "de onoare", cum au botezat-o sefii "ros-albastrilor". "Am remarcat ca esti un om de cuvant, dar mai vreau o garantie. Sa fiu sigur ca, in cazul in care ai o oferta de la o alta echipa mare, nu ma lasi balta in mijlocul sezonului", ar fi spus Gigi Becali. Nediscutat initial, paragraful a starnit discutii, insa antrenorul ex-sovietic a fost de acord, pana la urma, sa semneze si acea anexa.
Clauza de constiinta functioneaza in presa, fiind inclusa in Codul deontologic al Clubului Roman de Presa si statuteaza dreptul ziaristului profesionist de a spune "nu" oricarei ingerinte, redactionale sau extraredactionale, atunci cand credintele si convingerile acestuia sunt puse in joc. (Ionut Parja)

"Am venit sa castig tot"

Intarziatul Protasov a fost adus la stadion, impreuna cu "secundul" roman stefan Stoica, intr-un Jeep Toyota, cu presedintele MM Stoica pe post de sofer. Cei trei au mers intai in zona vestiarelor, acolo unde incepusera sa apara fotbalistii Stelei, convocati la reunire, la ora 17.00. Automobilul s-a intors apoi la "oficiala". inca de la intrare, multimea de ziaristi, intre care si cativa colegi din Rusia, l-au luat cu asalt pe Protasov. in timpul conferintei a fost cand amabil, cand circumspect, cand nervos, cand binedispus. Important e ca el crede ca Steaua va castiga tot in sezonul care urmeaza. Pas cu pas, spre grupele Ligii Campionilor. Macar acum are dreptul sa spere.
* Relatia cu presa: "Vreau o colaborare corecta. Respectul trebuie sa fie reciproc. Eu va respect, respectati-ma si voi pe mine!".
* Contract: "E pe doi ani. Nu va pot dezvalui detalii financiare, sunt confidentiale. Cert e ca am fost multumit de toate clauzele, inclusiv de buget. Sunt aici, asta inseamna ca sunt multumit".
* Obiective: "Am venit sa castig tot! Cum am gandit ca jucator, asa gandesc si ca antrenor. Exista doar locul unu! Voi da tot ce e mai bun din mine, pentru ca am ajuns la un club mare, cunoscut in Europa. Steaua e un nume mare, are o istorie imensa. Toate obiectivele mele vor fi atacate pas cu pas. Acum, de exemplu, ma gandesc la turul doi preliminar din Liga. Vom intalni o echipa buna si meciurile trebuie sa ne gaseasca pregatiti".
* Lot: "Sunt abia la prima zi de munca. Casetele pe care le-am vazut pot minti. Vreau sa am realitatea din iarba in fata ochilor. Am in minte cateva miscari pe care as vrea sa le fac, dar nu pot sa vi le spun. si antrenorul de la Barca vrea jucatori, eu de ce n-as vrea? Vrem fotbalisti de afara, dar sa vedem daca si putem lua. Cert e ca am un lot tanar si imi place sa lucrez cu tinerii. Munca, multa munca, asta le voi cere de la primul antrenament".
* Sistem de joc: "inca nu stiu echipa, dar linia de fundasi nu o s-o schimb. Voi juca pe atac si in viteza, dar vreau si siguranta defensiva. Nu voi folosi numai un sistem. Sa cunosc intai jucatorii, apoi voi sti exact. Trebuie sa lucrez la un sistem elastic. si schimbarea sistemului poate fi cheia unui meci".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.