Regizor 1990-1996: directorul Arhivei Nationale de Filme si al Cinematecii Romane Filmografie: ""Anotimpuri"", ""Ultima noapte a copilariei"", ""Proprietarii de stele"" Savel Stiopul, unul dintre cei mai controversati si mai originali regizor

Regizor

1990-1996: directorul Arhivei Nationale de Filme si al Cinematecii Romane
Filmografie: ""Anotimpuri"", ""Ultima noapte a copilariei"", ""Proprietarii de stele""

Savel Stiopul, unul dintre cei mai controversati si mai originali regizori romani, prezinta astazi in premiera, la Cinemateca Eforie, versiunea integrala a filmului ""Falansterul"". Pelicula, care a avut premiera in Romania in 1979, a fost prezentata la sectiunea Quinzaine des R...alisateurs a Festivalului de la Cannes si la alte festivaluri internationale. O data cu premiera de astazi se incheie si ciclul omagial dedicat regizorului Savel Stiopul. Din distributia filmului fac parte Adrian Pintea, Liviu Ciulei, George Mihaita, Ana Ciobanu, Mihai Malaimare. Subiectul evoca o tentativa esuata a unui discipol al lui Fourier de a instaura o colonie gen falanster in Romania, in 1835. Tot astazi, Savel Stiopul isi lanseaza si volumul ""Itinerar pentru descoperirea unei a sapte arte"". Pentru premierele de astazi care marcheaza sarbatorirea unei jumatati de secol de cariera regizorala, Jurnalul National il declara pe Savel Stiopul ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.