Una dintre cele mai complexe operatii de chirurgie plastica si reparatorie a fost efectuata ieri de prof. dr. Ioan Lascar. Este vorba despre reconstructia penisului tanarului bucurestean, mutilat in data de 13 iulie 2004 de dr. Naum Ciomu. Operatia a
Una dintre cele mai complexe operatii de chirurgie plastica si reparatorie a fost efectuata ieri de prof. dr. Ioan Lascar. Este vorba despre reconstructia penisului tanarului bucurestean, mutilat in data de 13 iulie 2004 de dr. Naum Ciomu. Operatia a durat aproape opt ore si a fost efectuata la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti. "Am facut ceea ce mi-am propus in cadrul acestei interventii. Operatia a decurs normal. Pacientul e constient si se afla la terapie intensiva. Urmeaza o perioada de recuperare lunga de cateva luni, dupa care putem face un bilant al acestei operatii", a declarat, aseara, profesorul Lascar, la iesirea din sala de operatie.
Interventia de reconstructie a penisului, programata initial la sfarsitul lunii mai, a inceput ieri, in jurul orei 11.00. Tanarul bucurestean, in varsta de 34 de ani, a trait cosmarul vietii lui intr-o zi de marti, 13 iulie. El se internase la Spitalul "Prof. Dr. Theodor Burghele" pentru o simpla operatie de coborare in scrot a testicului stang. in timpul interventiei, dr. Naum Ciomu i-a taiat barbatului canalul urinar din partea inferioara a penisului, apoi i-a sectionat penisul in trei bucati. Pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Universitar de Urgenta, insa medicii de acolo l-au trimis la Institutul Fundeni, la prof. dr. Ionel Sinescu, care i-a montat o sonda pentru a putea urina. Pacientul a fost apoi transferat la Clinica de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul de Urgenta Floreasca, condusa de prof dr. Ioan Lascar, care a revenit din concediu pentru a-l opera pe tanar.
loan Lascar ne-a povestit ca inainte de operatie si-a vazut saptamanal pacientul, care din punct de vedere psihic s-a comportat foarte bine. "E o persoana foarte echilibrata, dar a contat foarte mult pentru el si sprijinul sotiei", ne-a mai precizat prof. Lascar.
Pentru realizarea unui penis nou, de pe antebratul pacientului s-a recoltat un lambou liber compozit. Prof. dr. Ioan Lascar ne-a declarat anterior ca probabil dupa operatia principala vor mai fi necesare interventii scurte pentru ca noul organ sa semene cat mai bine cu ceea ce a fost.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.