Munceau 10-12 ore pe zi pe un santier dintr-o comuna in apropiere de Pisa si dormeau toti zece intr-o camera. Dar pentru sacrificiile lor si pentru munca depusa nu primeau nici un ban. Conform cotidienelor italiene Corierre della Sera si Il Manif
Munceau 10-12 ore pe zi pe un santier dintr-o comuna in apropiere de Pisa si dormeau toti zece intr-o camera.

Dar pentru sacrificiile lor si pentru munca depusa nu primeau nici un ban. Conform cotidienelor italiene Corierre della Sera si Il Manifesto, cei zece romani gasiti de Garda Financiara italiana, reprezentanti ai primariei din comuna Pontedera si ai asociatiei ""Donne in Movimiento"", aveau intre 30 si 40 de ani si lucrau pentru un alt roman asociat cu doi italieni. Patronul roman i-a recrutat din Romania prin intermediul anunturilor de mica publicitate in ziarele romanesti. Le promitea permis de sedere in Italia si un contract de munca legal. Dar cand muncitorii au ajuns acolo au fost nevoiti sa lucreze pe santiere din regiunea Toscana fara sa fie platiti si cu un program caruia le era foarte greu sa faca fata. Prin intermediul institutiilor implicate in eliberarea lor, romanii au primit permisele de sedere si contracte de munca legale pe alte santiere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.