Are 79 de ani si pentru el fericirea se numeste Cristina. Lumina ochilor, zambetul ce-l face sa uite de durerile trupului pe care timpul nu l-a iertat. Un pensionar caruia inca nu-i vine sa creada ca-i va putea implini nepoatei visul. "O sa ii cumpar

Are 79 de ani si pentru el fericirea se numeste Cristina. Lumina ochilor, zambetul ce-l face sa uite de durerile trupului pe care timpul nu l-a iertat. Un pensionar caruia inca nu-i vine sa creada ca-i va putea implini nepoatei visul. "O sa ii cumpar o casa. Casa ei", ne-a spus cu lacrimi in ochi constanteanul Alexandru Medvedev. El este castigatorul marelui premiu la extragerea finala a concursului Super Loteria Libertatea: 500 de milioane lei. Se asaza usor pe scaun, mainile ii tremura si nu-si poate ascunde lacrimile in spatele ochelarilor cu rama groasa, maronie. il incearca un amestesc ciudat de fericire, emotie, cum parca nu a mai simtit niciodata. E normal. Niciodata nu i s-a mai intamplat asa ceva.



"Nu-mi beau cafeaua fara Libertatea langa mine"

"Ce noroc...", isi incepe batranul povestea. Are 79 de ani, e pensionar si s-a trezit la batranete cu cea mai mare surpriza din viata. A castigat o jumatate de miliard de lei la Super Loteria Libertatea. Un concurs din ziarul care oricum face parte din viata lui. "Nu-mi beau cafeaua dimineata pana nu am langa mine "Libertatea". in fiecare zi, pe la sapte si un sfert, sunt la chioscul de ziare. Asa am facut si vinerea trecuta, cand stiam ca se publica lista castigatorilor. Am deschis la pagina respectiva, mi-am vazut numele, Medvedev, m-am mai uitat o data, eu eram. stiti ce-am facut atunci? Am cumparat 20 de ziare si le-am impartit la oameni", ne-a spus Alexandru Medvedev.
Toata familia s-a bucurat enorm. Sotia, rudele, dar cel mai fericit a fost el. Din prima secunda s-a gandit doar la nepoata lui, Cristina, o fata frumoasa si desteapta, de 25 de ani. "Dumnezeu m-a ajutat sa ii implinesc visul. O sa-i cumpar o casa din banii pe care i-am castigat. Ea e sufletul nostru, am crescut-o de mica. N-a fost usoara viata, singurul nostru baiat, adica tatal ei, a murit cand Cristina era in clasa a X-a. Ea ne tine in viata", povesteste barbatul. Adauga ca batranetea e tare grea, mai ales cand vin peste tine toate bolile. "Dam o gramada de bani pe medicamente. Eu am hipertensiune, iar sotia mea, care are 84 de ani, a fost paralizata", spune constanteanul, care a lucrat toata viata ca asistent medical.
"Daca ati sti cat s-a bucurat Cristina...", isi aduce aminte batranul, si un zambet larg ii lumineaza fata. Orice ar face, gandul tot la nepoata ii zboara. ii va putea implini visul si nimic nu-l poate face mai fericit.

A trimis 19 plicuri

Norocosul castigator din Constanta ne-a marturisit ca a trimis nici mai mult, nici mai putin decat 19 plicuri cu taloane pentru etapa finala a Super Loteriei Libertatea. "Prima data am pus 10 plicuri la posta, apoi trei, apoi inca doua, inca trei si ultimul chiar cu cateva zile inainte de data limita", isi aminteste cu precizie Alexandru Medvedev. Plicul norocos a fost unul din cele trimise in "gasca" de zece, cu data postei 21 mai.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.