Confederatia "Cartel Alfa" propune celorlalte centrale sindicale sa isi retraga membrii din Consiliile de Administratie ale unor institutii in care centralele sindicale au reprezentanti, intrucat rolul sindicalistilor in aceste structuri este unul "d
Confederatia "Cartel Alfa" propune celorlalte centrale sindicale sa isi retraga membrii din Consiliile de Administratie ale unor institutii in care centralele sindicale au reprezentanti, intrucat rolul sindicalistilor in aceste structuri este unul "decorativ". Adrian Cojocaru, vicepresedintele CNS "Cartel Alfa", a declarat ieri ca propunerea de retragere a reprezentantilor partii sindicale vizeaza cinci institutii - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, Consiliul Tripartit de Asigurari la Riscul Profesional, dar si din Consiliul Economic si Social. Motivul acestei decizii il reprezinta faptul ca opiniile sindicatelor nu sunt luate in seama, iar ca " rolul lor este decorativ" in cadrul acestor institutii. Cojocaru spune ca, in aceste consilii, "partenerii sociali sunt ignorati, deciziile apartinand puterii". Unul dintre exemplele in acest sens pe care Cojocaru le considera elocvente se refera la criza medicamentelor, cand nu a fost luata in considerare semnalarea din partea sindicatelor a "dezastrului din sistemul sanitar", afirma el. Adrian Cojocaru - care a fost vicepresedinte al CNAS pana in vara anului trecut - afirma ca incearca sa-i convinga si pe ceilalti colegi din cele patru confederatii sindicale sa li se alature in acest demers. Vicepresedintele "Cartel Alfa" este de parere ca, retragandu-se din Consiliile de Administratie, vor genera o situatie de criza, putand astfel sa influenteze deciziile la nivel national ale acestor institutii.
O propunere similara a fost luata in discutie de Blocul National Sindical la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unui consiliu national, motivul unei astfel de hotarari fiind insa opozitia fata modificarile ce ar urma a fi aduse Codului muncii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.